On The Road

Huuravontuur naar het Noorderlicht

Mooie natuur en weinig mensen. Kunnen gaan en staan waar je wil en niet hoeven zoeken naar een slaapplek. Dat voelt voor ons als ultieme vrijheid en hetgeen waar we zo van genieten op vakantie. Noorwegen met een camper past helemaal in dit plaatje!

In het zuiden van Noorwegen waren we al vaker geweest, maar het noorden stond nog steeds op de wensenlijst. De Lofoten, de Noordkaap en het noorderlicht. Een hoop kilometers rijden, maar de landschappen onderweg maken dat ruimschoots goed. De eerste paar dagen hebben we flink kilometers gemaakt. Door Duitsland, Denemarken en Zweden. Vanaf de poolcirkel zijn we het rustig aan gaan doen. Via Finland naar het noordoosten van Noorwegen. Daar werden we al gauw getrakteerd op het Noorderlicht. Zo'n vijf, zes avonden na elkaar. September is hier een goede maand voor. Bijtijds donker en niet al te koud.

 

Op de Noordkaap kwamen we met zonsondergang aan. Prachtig! Misschien wel onze mooiste zonsondergang ooit, mede door de bijzondere locatie. De lucht kleurde van geel en oranje naar dieprood om, een poosje later, groen op te lichten. Ook hier genoten we van het Noorderlicht!

Via de eilanden Senja en de Lofoten zijn we rustig aan zuidwaarts afgezakt. Vele mooie en afwisselende uitzichten onderweg. De Lofoten waren ook echt een hoogtepunt. Een verrassend landschap van ongekende schoonheid. Verder zuidwaarts zagen we op een kaart een dorpje wat Nevernes heet. De naam sprak tot onze verbeelding en dus gingen we een kijkje nemen. De weg er naartoe, het dorpje zelf en het uitzichtpunt aan de rand hiervan pasten helemaal bij het beeld wat de naam Nevernes bij ons opriep. Een klein vrijwel verlaten dorpje met een prachtig klein haventje. Op het uitzichtpunt stond een klein hutje met fantastisch uitzicht over helderblauw en groen gekleurd water en bergen. Stil en helemaal voor ons alleen. Een verrekijker lag klaar.

Bijna vier weken hebben we iedere nacht wild gekampeerd. Ons campertje gaf ons alles wat we nodig hadden voor deze heerlijk vakantie.

Tekst & foto's van Elise Nicolai
Ook interesse om een camper te huren? Ontdek ons aanbod hier!