Terug naar overzicht
Vanomobil - Knaus

Dit jaar vieren we onze 30-jarige samenwerking Knaus-Vanomobil. Ter ere van deze verjaardag hebben we voor onze Belgische klanten samen met Knaus een heel speciaal model ontwikkeld: de gloednieuwe Boxstar Celebration. Knaus heeft jaren een belangrijk marktaandeel gehad op de integraalmarkt. Dit jaar lanceren ze nu ook een gloednieuwe hypermoderne integraal L¡ve I. Maar ook de half integraal modellen Sky Ti en zijn broer met hefbed Sky Wave rollen in grote getale uit de fabriek in het Beierse Woud! Knaus heeft ook een heel sterk camperbus gamma met de Boxstar, Boxlife en Boxdrive!

Specialiteit

Knaus is van vele markten thuis, en biedt een zeer aantrekkelijk aanbod zowel in integraal als half-integraal campers. De laatste jaren kent hun camperbusreeks “Boxstar” een weergaloos succes dankzij zijn unieke mix van prijs, design en kwaliteit. Een Knaus is zeker ook gekend voor zijn degelijke wintervastheid!
Vanomobil - Knaus

Merk

Knaus is een oerdegelijke Duitse fabrikant van caravans en motorhomes. Over de jaren heen veranderde de nadruk van caravans naar motorhomes om vandaag de onbetwiste n°1 te zijn op de Duitse markt. In Jandelsbrunn (in het zuiden van Duitsland tegen de Oostenrijkse grens) staat een up-to-date productieapparaat die een van de meest betrouwbare en degelijke motorhomes op de Europese markt produceert.
Vanomobil - Knaus

Filosofie

Bij Knaus staat alles in het teken van betrouwbaarheid en degelijkheid… je Knaus heb je voor het leven, als je dit wil natuurlijk. Maar Knaus gaat een flinke stap verder door deze zeer traditionele waarden te koppelen aan hun wil tot innovatie en vernieuwing. Geen evidente opgave, maar als je een Knaus van dichtbij bekijkt, zie je dat ze daar wonderwel in slagen.
Vanomobil - Knaus

Geschiedenis

Toen Helmut Knaus in 1960 zijn caravanbedrijf oprichtte, wilde hij vooral zijn eigen ding doen, vanuit zijn gevoel en ver van de door andere caravanbouwers bewandelde wegen. Zijn eerste caravan, in de vorm van een ei, noemde hij het “zwaluwnest” en kreeg op het “Internationale Automobieltornooi” in Bad Nauennahr 3x goud! Binnen de kortste keren was de initiële fabriek te klein en hij verliet zijn geboortestreek Heilbronn om in het Beierse woud de basis te leggen van het huidige Knaus. Van 100 “Zwaluwnesten” in 1961 bouwen ze een generatie later 20.000 motorhomes en caravans op 3 verschillende productiesites (Jandelsbrunn (D) – Motgers (D) – Nagyoroszi (H))
Vanomobil - Knaus