Nuttige tips

Huisdieren:

Huisdieren mag je gerust meenemen op reis met de huurcamper, maar we vragen wel een extra waarborg van €500. 
 

Rijbewijs:

Bijna alle te huur aangeboden motorhomes kunt u besturen met een gewoon autorijbewijs, rijbewijs B. De integraal SUPERIOR (Niesmann Bischoff) wordt bestuurd met rijbewijs C. Neem echter de tijd om te wennen aan de afmetingen.


Rijden:

Rij voorzichtig, een motorhome is geen auto. Volledig beladen ben je al gauw op stap met een voertuig van om en bij de 3000 kg, die je niet zomaar tot stilstand brengt. 
Pas op bij het afdraaien (breder draaien,... opgepast voor uitzwaai... DODE HOEK!!!), let op de hoogte en breedte bij bruggen, laaghangende takken, benzinestations enz. Vraag assistentie bij het achteruitrijden, 60% van de ongevallen gebeurt immers bij het achteruitrijden!


Parkeren en overnachten:

Wacht niet tot het donker is om een overnachtingsplaats te vinden. Verken de omgeving, parkeer altijd op zo'n manier dat je in geval van onheil onmiddellijk kan wegrijden! Overnacht bij voorkeur op een speciaal ingerichte parking voor kampeerauto's of camping.
Bij vrij kamperen: stoor de omwonenden zo weinig mogelijk, maak geen lawaai, laat geen afval achter, enz. Je kan ook altijd de toelating vragen (eigenaar, politie). Verkies een plaats binnen de bebouwde kom boven een verlaten landwegeltje. Opgelet met gezellige pleintjes, de mogelijkheid bestaat dat je 's morgens ingesloten bent door marktkramers. Je kan ook altijd vragen of je op de parking van een restaurant mag overnachten. Als je ter plaatse iets blijft eten, zal de eigenaar meestal geen bezwaar hebben. Opgepast met parkings langs autosnelwegen, 75% van alle inbraken gebeuren op dergelijke parkings!!!


Nog enkele tips:

  • Kijk uit als je in het buitenland water bijvult, het is niet altijd drinkbaar!
  • Om de woonbatterij te sparen gebruik je best de 220 Volt-aansluiting als die mogelijkheid bestaat.
  • Instaptrede niet vergeten als je wegrijdt (bij sommige modellen automatisch).
  • Bij het verlaten van het voertuig neem je best de boorddocumenten mee.
  • Doe je rolgordijnen dicht als je de kampeerauto verlaat. Zo heb je de temperatuur beter onder controle en vermijd je inbraak.
  • Laat niets rondslingeren in de kampeerauto, ook niets op tafel laten liggen.
  • Bij bruusk remmen zijn rondvliegende voorwerpen zeer gevaarlijk.
  • Een goede verdeling van de bagage is belangrijk. Probeer het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden. Nooit breekbare of vloeibare zaken in de bovenkasten wegbergen.
  • In de bergen altijd afremmen op de motor door terug te schakelen naar een lagere versnelling.
  • Als het buiten vriest laat dan altijd de verwarming opstaan om bevriezing van leidingen in het woongedeelte te voorkomen.

Vragen?

In Deerlijk helpen Cecile en haar team je graag verder.
In Hoogstraten helpen Ilse en haar team je graag verder.
Vanomobil - Niet gevonden wat u zoekt?

Niet gevonden wat u zoekt?

Contacteer ons