Wintersport met de camper, de ideale combinatie

  • On The Road
Terug naar overzicht

Campers zijn al lang geen seizoensgebonden vakantiemiddel meer. Tegenwoordig zijn campers perfect voorzien om doorheen het ganse jaar te reizen en kunnen dus ook perfect gebruikt worden voor een wintersportvakantie. De onzekerheden die je misschien in eerste instantie hebt, zullen na het lezen van deze blog verdwijnen als sneeuw voor de zon ;)
 
De wegen naar de wintersport bestemmingen worden dag en nacht geruimd en sneeuwvrij gehouden. De kans is dus heel groot dat je er zonder problemen naartoe kan rijden. Onze selectie van favoriete bestemmingen zijn één voor één bestemmingen die je zonder al te grote moeilijkheden kan bereiken. Dat neemt echter niet weg dat je toch maar beter winterbanden voorziet, die worden immers verplicht door wet en verzekering in de meeste Europese landen.

vanomobil_blog_wintersport_adria
 
Bovendien focussen meer en meer campings op wintersportvakanties. Ze bieden in het winterseizoen alle comfort om er een onvergetelijke kampeerervaring van te maken. Zo weten ze maar al te goed dat je als camperaar meer stroom nodig hebt in de winter dan in de zomer en voorzien de campings dus voldoende ampère. Je kan naast de verwarming op gas ook gemakkelijk bij verwarmen op elektriciteit (kies wel voor een campervriendelijk elektrisch vuur!). De campings verkopen meestal ook gasflessen, je zal dus nooit zonder verwarming vallen. Dankzij een setje adapters uit onze shop kan je gemakkelijk elk lokaal type gasfles aansluiten.

vanomobil_blog_wintersport_adria
 
Om de warmte zo veel mogelijk binnen en de koude buiten te houden, laat je best je verwarming altijd aan liggen. Ook tijdens je afwezigheid zet je de thermostaat best op 17 graden, zodat de camper vlug terug opwarmt. Bovendien is het de beste manier om vorstschade aan je watercircuit te voorkomen. Om zo efficiënt mogelijk te verwarmen, isoleer je best de camper zo goed mogelijk. De voorruit dek je best af met een thermisch deken. Er bestaat ook een gelijkaardige isolatie voor de achterdeuren van een campervan of isolatie voor je pop-up bed. Vergeet echter niet om regelmatig (min. 2x per dag) de camper te ventileren zodat de toenemende vochtigheid kan ontsnappen. Zo vertoef je in een gezond leefklimaat en voorkom je condens op de koudste plekken in de camper.

vanomobil_blog_wintersport_adria
 
Wintervakanties gaan gepaard met veel natte kledij en nat materiaal. Daarvoor voorzien de campings meestal speciale bergruimtes en droogcabines, waar je met je gerief terecht kan. Ook de garage van je camper kan perfect als droogruimte dienen, maar voorzie wel even een opvangbak die het vocht kan opvangen. Als laatste redmiddel kan de badkamer ook nog dienen als droogruimte! Daar staat het materiaal uit de weg en de douchebak vangt al het vocht op.

 
Loop nog even deze checklist na en dan kan je zonder zorgen vertrekken op jou sneeuwvakantie!
 
Deze handige accessoires uit onze Vano shop maken jouw wintertrip nog relaxer:
 
​Na zo’n sneeuwvakantie zal je camper wel een grondige poetsbeurt kunnen gebruiken. Maak het jezelf gemakkelijker door je camper te laten coaten. Poetsen gaat dan als vanzelf! Hier vind je meer info over onze motorhome coatings.
 
vanomobil_blog_wintersport_grubhof
 
Onze 4 favoriete wintersport campings
​Wij hebben als inspiratie een selectie gemaakt van enkele geweldige campings, die een bezoek zeker waard zijn tijdens jouw wintervakantie! Deze campings worden niet alleen geroemd om hun prachtige pistes in de buurt, maar zijn ook nog eens erg toegankelijk om er met een (grote) camper naartoe te rijden en te verblijven. Kortom: één voor één toplocaties voor wintersport in comfortabele omstandigheden.
 
WOHNMOBILSTELLPLATZ NESSELWANG IM ALLGÄU (Duitsland)
Houd je het graag eenvoudig en volstaat het gebruiksgemak van je eigen camper? Dan is de camperplaats in Nesselwang de aangewezen locatie. Deze plaats ligt aan de voet van de skiliften dus extra vervoer is niet nodig. Ook het dorp is op wandelafstand en je kan er genieten van de lokale brouwerij en leuke restaurants met typische streekgerechten.
 
CAMPING RESORT ZUGSPITZE (Duitsland)
Geniet je graag van wat extra fasciliteiten en comfort in Bayern? Dan vind je aan de voet van de imposante Zugspitze in het dorp Grainau een 5 sterren camping. Zo kan je hier bijvoorbeeld een eigen badkamer huren bij de camperplaats. Tevens is de camping de ideale uitvalsbasis om de vele skipistes in de omgeving te verkennen.
 
CAMPING PARK GRUBHOF (Oostenrijk)
Wens je comfort in de Oostenrijkse Alpen? Dan is Camping Grubhof een aanrader. De camping is uitgerust met grote verwarmde sanitaire gebouwen en droogruimtes voor het skimateriaal. Hier combineer je een winterkampeervakantie met veel comfort in één van de mooiste winterbestemmingen van Oostenrijk. Met de bus die een halte heeft aan de ingang van de camping, kan je gemakkelijk gaan skiën, langlaufen en rodelen in de prachtige.
 
CARAVAN PARK SEXTEN (Italië)
Ook in de Italiaanse Dolomieten hebben we een campingtip! Houd je van wintersport in al zijn facetten, culinaire verwennerij, een 5 sterren wellness oase en alle mogelijke comfort op de camping? Dan biedt deze 5 sterren camping je alles! Ook de ligging van Caravan Park Sexten draagt bij aan deze toplocatie. Dankzij een goed georganiseerd openbaar vervoer met halte aan de camping, kan je alle verschillende pistes in de omgeving testen.
 
Nog meer vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met onze motorhome experts, die helpen je graag verder.

vanomobil_blog_wintersport_sexten