Winnaar aan het woord: Wim Arnolds

  • On The Road
Terug naar overzicht

Wim won onze #vanocation wedstrijd deze zomer. Hij ging op pad met Katia, Pawlov en zijn Boxstar. Lees hier het verhaal achter de foto.

Wegens gezinsuitbreiding - lees de komst van Pawlov, de Golden Retriever – besloten we vorig jaar de overstap te maken van reismotorfietsen naar een camperbusje. Alle vrije weekenddagen spenderen we aan het zoeken naar de voor ons ideale camperbus. Na een maandenlange vergelijkende studie en een weekje een camperbusje te huren, besluiten we te gaan voor de Dreamer. De vooruitstrevende indeling, skyview en de grote koelkast zijn voor ons de doorslaggevende elementen.

we besluiten te gaan voor de dreamer

In september ligt de contactsleutel van ons nieuwe busje klaar bij Vanomobil Hoogstraten en begint het plannen van ons eerste tripje. Noorwegen staat reeds lange tijd bovenaan onze wish list, maar het is niet bepaald een goedkope bestemming. Bovendien moeten er wel nog wat aanpassingen aan de bus gebeuren alvorens we naar het noorden kunnen trekken. De Scandinaviëreis stellen we dus nog even uit en we trekken begin 2020 voor enkele weken naar het zuiden van Spanje en Portugal om wat te “oefenen”. In de zomer staan Italië en Sicilië op het camperprogramma. Maar… dan breekt Corona uit.

Het ene reisplan na het andere valt in duigen. De reisbus krijgt een vaste parkeerplaats voor de deur en om bezig te blijven worden de reisplannen ingeruild voor renovatiewerken. Dan slaat het noodlot toe, want één van de aannemers, die blijkbaar nog niet uitgeslapen was, ramt onze Dreamer in de flank. Slechte timing, want dealers, verzekeringsmaatschappijen, verzekeringsexperts… alles en iedereen was in lockdown.

Begin mei wordt de beschadigde camper naar Hoogstraten gebracht en na enkele weken valt het verdict: totale afschrijving. Pluspunt: we mogen opnieuw gaan shoppen en deze keer met een ruimer budget dankzij een goede verzekering. Minpunt: een bekend viroloog moedigt in volle coronacrisis iedereen aan om te reizen met de motorhome, waardoor het aanbod busjes al flink aan het slinken is. Uiteindelijk wordt het de Knaus Boxstar 600. Geen Skyview, geen afzonderlijke douche, geen grote koelkast maar wel een hoop andere pluspunten. Dankzij het verzekeringsgeld hebben we plots budget om een zonnepaneel te steken en de originele camperbanden te vervangen door een setje seizoenbanden.

Onze nieuwe Knaus is ineens Scandinavië klaar en we hebben nog budget over om naar misschien wel de duurste Europese bestemming te gaan: Noorwegen! Maar dan moeten we het land nog binnen geraken natuurlijk, want op dat moment scoort België helemaal niet zo goed op de schaal van Corona. Op zaterdagavond lezen we dat Noorwegen de maandag een nieuwe lijst zal publiceren van alle rode landen, van waaruit toerisme verboden wordt. Zonder enige voorbereiding kopen we het laatste bootticket en slagen erin om een dag later, zondagavond 23u59 bus aan wal te zetten in Noorwegen.

Wim Arnolds Pictures

Via de ‘snelweg’ rijden we naar de Lofoten, waarna we besluiten dan maar ineens verder te rijden naar Noordkaap – we zijn nu toch in de buurt – en via de Noorse scenische routes terug te keren naar het zuiden. Het is een prachtige reis: 7000 kilometer weg, sneeuw, ijs, bergen, meren, fjorden, rendieren, leuke steden… Noorwegen heeft alles, maar je betaalt er natuurlijk wel voor. Gelukkig kan je met een camper voldoende meesleuren zodat het uiteindelijk nog meevalt.

Winning picture

De winnende foto werd genomen op de terugweg in Zuid-Noorwegen, meer bepaald op een doodlopende tolweg midden in de bergen bij Isfjorden in de buurt van Andalsnes. Het klinkt misschien niet zo bekend, maar het is de start van de scenische route Geiranger-Trollstigen, ook wel de Gouden Route genoemd en zeker één van de vele hoogtepunten van Noorwegen. We willen iedereen bedanken die een duimpje gegeven heeft aan de foto en we zullen de bon gebruiken om de bus verder klaar te krijgen voor het komende winterseizoen.

Groetjes,
Wim, Katia & Pawlov

Foto’s van deze en volgende reizen kan je volgen via onze busjes Instagram rv_there_yet73

Wim Arnolds pictures