Winnaar aan het woord: Tino Goudeseune

  • On The Road
Terug naar overzicht

Dag 1 : Deerlijk - Dinant

We kunnen al rond de middag de camper ophalen te Deerlijk, alles wordt piekfijn uitgelegd.
We rijden eerst naar huis om de camper in te laden.
Eens ingeladen kunnen we vertrekken richting Dinant. We nemen nu hoofdzakelijk autosnelwegen, daarna is het de bedoeling de gewone wegen te nemen om zoveel mogelijk van het landschap te genieten. Net voor Dinant merken we een merkwaardig kerkhof op, tijd om es te stoppen. Na de stop rijden we Dinant centrum binnen, we parkeren ons dichtbij het centrum, we maken een wandelingetje en brengen een bezoekje aan één van de vele horecazaken.
Na het bezoek wordt het hoogtijd om een staanplaats te vinden om te overnachten. In en rond Dinant heb je niet veel keuze, resultaat: alles vol. Dan maar een plekje zoeken waar je gewoon mag parkeren en overnachten. Vlug hebben we een plaatsje gevonden, dit nabij het kasteel van Walzin. Het is wat onwennig zo zonder voorzieningen, maar de camper biedt alles wat we wensen.

tour Tino Goudeseune
 

Dag 2 : Dinant - Herbeumont

We vertrekken vanuit Dinant richting Herbeumont langs kronkelende wegen, niet de kortste route ernaar toe, af en toe stoppen we eens om van het uitzicht te genieten. We maken een ritje van een 150km. Onderweg brengen we een bezoekje aan het fort van Herbeumont. Nadien is het al weer tijd om een slaapplaats te zoeken, deze vinden we nu tamelijk vlug, nl. bij Camping Rochette nabij Herbeumont.
 

Dag 3 : Herbeumont - La Roche en Ardenne

We nemen terug de kronkelende wegen om uiteindelijk te eindigen in La Roche en Ardenne.
We zijn nog maar pas vertrokken en we krijgen al een mooi uitzichtpunt te zien: een zicht op het dorpje Chassepierre.
Aangekomen in La Roche-en-Ardenne, maken we nog een wandeling in deze mooie stad. Na de wandeling besluiten we te overnachten op Camping Benelux, een camping met echt wel alles erop en eraan.


Dag 4 : La Roche en Ardenne - Bütgenbach

We verlaten camping Benelux, we trekken richting Baraque de Fraiture, Trois-Ponts, Stavelot, Malmedy, Sankt-Vith, zo richting de Oost-Kantons.
We eindigen in Bütgenbach, we bezoeken er de stad en het meer van Bütgenbach met de stuwdam. We vinden er ook meteen onze slaapplaats: camping in Worriken.


Dag 5 : Bütgenbach - Durbuy

We rijden er naar het hoogste punt van België (700m) en rijden door naar Lac de la Gileppe, waar we de benen weer eens strekken. We vinden de Ardennen zo mooi dat we terug in zuidelijk richting rijden om uiteindelijk aan te komen in Durbuy, toch wel één van de meest toeristische stadjes van de Ardennen. We vinden er ook meteen een staanplaats voor campers tegen de Ourthe.
 

Dag 6 : Durbuy - Hoepertingen

We verlaten nu uiteindelijk toch de Ardennen en trekken richting Luik, Aken en dan Westwaarts naar Tongeren, Borgloon of anders gezegd de Haspengouw. We bezoeken onderweg het kasteel in Sint Pieters Voeren en het doorkijk kerkje in Borgloon. We vinden een een mooie staanplaats voor campers tussen de fruitbomen van de Verborgen Parel in Hoepertingen.
 

Foto's Tino Goudeseune

Dag 7 : Hoepertingen - thuis

Al onze laatste reisdag. We rijden nog eens richting Genk, Bokrijk, De Weijers, Circuit van Zolder en zo naar het kasteel van Horst (de foto die uiteindelijk in de prijzen viel). Na een wandeling rond het kasteel trekken we nog naar de mooie stad Mechelen. Na het bezoek besluiten we, met veel spijt om terug te keren naar onze huisbasis.
 

Dag 8 : Thuis

Het is vroeg opstaan want de camper moet nog helemaal gereinigd worden, maar dit doen we met plezier. Om 8u30 vertrekken we richting Deerlijk om de camper terug te bezorgen. Zo, dat was onze eerste reis met een camper, wat ons zeer goed meeviel.

Vanomobil, van harte bedankt!!
 
Tino
 
Alle foto’s kan je bekijken op:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10207944066757638&type=3.

Foto's Tino Goudeseune