Waterdichtheidscontrole

  • Tips & Tricks
  • Motorhome Update
Terug naar overzicht

Een jaarlijkse waterdichtheidscontrole bij de Vano Werkplaats bij jou in de buurt is DE oplossing om te kunnen blijven genieten van een verlengde garantie op de waterdichtheid van je camper.
 

Waterdichtheidsgarantie

De meeste van onze merken bieden je de kans om de waterdichtheidsgarantie van je camper te verlengen tot 5, 7 of zelfs 10 jaar (afhankelijk van het merk). Dit betekent concreet dat de fabrikant de kosten van de herstelling, die hoog kunnen oplopen, op zich zal nemen als je in die periode schade hebt ten gevolge van waterinfiltratie. Er is maar één voorwaarde waaraan je moet voldoen om van deze garantie te kunnen genieten: een jaarlijkse waterdichtheidscontrole laten uitvoeren. Doe je dat niet, dan vervalt deze waterdichtheidsgarantie. De controles zelf vallen niet onder de garantie, maar herstellingen van eventuele schade dan weer wel. We kunnen dus niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om deze jaarlijkse controle te laten uitvoeren.

Waterdichtheidscontrole

Waterinfiltratie is dankzij de moderne constructietechnieken uitzonderlijk zeldzaam geworden. Maar als het zich voordoet, dan is de impact en de schade enorm, idem ook de kosten van de herstellingen. Vocht is immers een stille doder en meestal merk je het pas te laat op dat je motorhome een vochtprobleem heeft. Als de schade zichtbaar wordt of je kampt met constructieve problemen, is het meestal al jaren aan de gang. Dankzij de periodieke controles kunnen we echter voorkomen dat het zo ver komt en het probleem meestal al oplossen met een korte en weinig ingrijpende herstelling. Het is dus cruciaal om er snel bij te zijn! 

Tijdens de waterdichtheidscontrole controleert één van onze specialisten grondig de vochtigheidsgraad op vooraf bepaalde plaatsen in het dak, wand en bodem van je motorhome. Deze waarden vergelijkt hij dan met de waarden opgegeven door de fabrikant. Op die manier kunnen we tijdig eventuele vochtproblemen opsporen en mits een kleine ingreep, grote problemen voorkomen. 

We bieden twee soorten waterdichtheidscontroles aan: een basis controle of een uitgebreide controle. We raden aan om ze jaarlijks af te wisselen en dus zeker om de twee jaar eens de uitgebreide controle te laten doen.

1. BASIS CONTROLE
Deze controle betreft enkel de waterdichtheidscontrole opgelegd door de fabrikant: de delicate plaatsen in de motorhome zoals het dak, de wanden en de vloer worden in alle hoeken gecontroleerd, ook rondom deuren, ramen, dakluiken, serviceluiken, roosters…

Prijs motorhome €140 // prijs campervan €110 (administratie, garantie en btw incl.)

2. UITGEBREIDE CONTROLE
Bij de uitgebreide controle gaan we een flink stuk verder. We controleren naast de waterdichtheidsgarantie alle vitale punten (inclusief toestellen en onderdelen) van je motorhome, met de bedoeling dat je erna een jaar lang zonder zorgen kunt genieten van je mooie motorhome. Zo controleren we oa. je batterijen en lader, verlichting, koelkast, waterpomp, gassysteem, sloten, ramen  enz...

Prijs motorhome €225 // prijs campervan €195 (administratie, garantie en btw incl.)
 

STAPPENPLAN:

1. AFSPRAAK MAKEN
We sturen je jaarlijkse een reminder om een afspraak te maken voor de waterdichtheidscontrole. Deze moet gebeuren tussen twee maand voor en twee maand na de eerste inschrijving. De herinneringsmail wordt elk jaar twee maand voor de eerste inschrijving van je motorhome verstuurt en de controle moet worden uitgevoerd binnen de 4 maand na het ontvangen van de mail. 

​Zodra je het mailtje ontvangen hebt, kan je een afspraak maken bij de planning van de werkplaats via planning@vanomobil.be of 056/43 19 95.
Bijkomende herstellingen kunnen enkel en alleen op hetzelfde moment uitgevoerd worden, mits zo afgesproken bij het maken van de afspraak.

2. MOTORHOME LEEGMAKEN VOOR DE AFSPRAAK
Om deze controle zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, vragen we vriendelijk om alle kasten, lades, koffer en andere bergruimtes die grenzen aan het plafond of de vloer leeg te maken alvorens je de camper binnenbrengt zodat onze technieker een optimale controle kan uitvoeren.

3. BRENG DE CAMPER BINNEN OP DE DATUM EN HET UUR ZOALS AFGESPROKEN
De waterdichtheidscontrole neemt zo'n 1à 2 uur in beslag. Blijven wachten is dus mogelijk en we doen er alles aan om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken. Zo doen we ons best om de wachtruimte zo aangenaam mogelijk te maken en bieden goeie WIFI en een goeie kop koffie aan. Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van fietsen, als je graag even een frisse neus wil halen (maar deze reserveer je best wel op voorhand).

4. NA 2 UURTJES KAN JE DE CAMPER TERUG MEENEMEN NAAR HUIS

ONTVANG JIJ NOG ONZE HERINNERINGSMAIL, MAAR HEB JE JOUW CAMPER VERKOCHT?
Gelieve ons dan de gegevens van de nieuwe eigenaar te bezorgen, zo kunnen zij ook blijven genieten van de waterdichtheidsgarantie.


Vanomobil waterdichtheidscontrole