Vele kleintjes maken één groot

  • On The Road
  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Dromen langs de Rijn-Sagenroute en halt houden bij plekjes die je kent uit de sprookjes van je kindertijd.
Kronkelen door 16 Franse Alpenpassen. Van het Meer van Genève tot de Middellandse Zee in Nice.
Je in Andalusië laten verblinden door de Pueblos Blancos …
Maak onvergetelijke herinneringen in het comfort van je compacte camper. Zorgeloos, net zoals jij het wil. 

 

Instappen en wegwezen
Erop uit trekken. Van vrijdagavond tot zondagmiddag reizen, nieuwe plekjes ontdekken … Het is een nood die veel mensen voelen.
De kleinere motorhomes lenen zich hier perfect toe. 
Discreet ontsnappen aan de drukte, onopvallend opgaan in natuur, bos en veld.
Het is een state of mind. Compacte campervans, motorhomes zijn qua afmetingen niet groter dan een ruime bestelwagen of het busje dat bij een of andere buurman op de oprit staat. Ze geven je ook de onbeperkte vrijheid om alle wegen, parkeergarages en -plaatsen probleemloos te gebruiken. Het segment grote motorhomes beschikt niet over die luxe. Hun omvang laat je niet overal toe.  

Elke dag reizen, voor een prijsje
Door hun afmetingen, look en inrichting is zo een compacte motorhome ook perfect te gebruiken als dagelijks vervoermiddel.
Een argument dat meer en meer mensen overhaalt om zich een campervan aan te schaffen. Het gemak in het dagelijkse verkeer, de luxe om altijd op reis te kunnen vertrekken. Dat de prijzen ook een merkbaar verschil vertonen met hun grote broers, is een andere troef.   


Ingenieuze inrichting

De wijze waarop de verschillende functies in elkaar overvloeien, ook daarin zetten ontwikkelaars grote stappen vooruit. Het sanitaire gedeelte, het keukencompartiment … er was altijd wel iets waarop bespaard werd. Tegenwoordig zijn de badkamermodules zo slim gemaakt dat douchegedeelte, wastafel en toiletcabine in geen tijd en met een beperkt aantal handelingen naar jouw wens en voor jouw gebruik zijn aangepast. 
Ook de keuken kreeg een serieuze upgrade. Qua functionaliteit moet hij niet meer onderdoen voor de grote modellen en bereikt hij hetzelfde niveau wat de apparaten betreft. De koelkast is nu die naam meer dan waardig. Het is niet langer een ingebouwde koelbox.  

Knap interieur, dito snufjes
Omdat de vraag naar compacte motorhomes groeit en de concurrentie groot is, zetten merken zwaar in op interieurafwerking en laten ze de consument de keuze in bekleding, sfeer en uitstraling van hun campervan voor een groot stuk zelf bepalen. Het gaat hem om het gevoel dat je krijgt bij je eigen campervan. Ze beschikken namelijk bijna allemaal over de rijtechnische snufjes die een gewone personenwagen ook heeft: airco, cruisecontrol, achteruitrijassistentie, ABS, ESP … Daar kan je als consument enkel maar van genieten.  

Met of zonder
Iets waar je als potentiële koper vast even bij stil staat, is de keuze voor een hefbaar dak of niet. Een pop-updak creëert hoogte en ruimte, maar belet je misschien van in minder zonnige maanden je camper te gebruiken. Een pop-up verbindt je dan weer net iets meer met de omgeving waarin je je bevindt. Dit moet wel het model zijn dat de camping-ervaring het meest intens doet beleven.  

Gooi je geest en je deuren open
Of je nu een pop-up kiest of niet, je wordt één met de natuur. Constructeurs zorgen ervoor dat je met brede deuren, scharnierend of schuivend, de omgeving optimaal in je opneemt. Je campervan, je compacte motorhome als onlosmakelijk element van de natuur. 
Heerlijk toch.  

Welke camper kiezen
De compacte campers kun je in drie groepen onderverdelen op basis van hun opvallendste kenmerken.
De ‘compacte’ motorhome. Ja, een klassieke motorhome, maar zo compact mogelijk in de afmetingen. Toch ruim binnenin en beter geïsoleerd dan de campervan. Met merken als Adria, Bürstner, Chausson, Dreamer, Knaus en Westfalia kun je toch niet anders dan dromen van je volgende tocht.

Gebouwd of omgebouwd in een gesloten bestelwagen, is de campervan een enorm succes bij de eerste aankopers. Een omgebouwde “camionette” lijkt immers erg haalbaar, financieel en qua grootte. Standaard heeft dit model een vast bed. Recent duiken nu ook campervans op met een pop-upbed voor twee. Ideaal voor jonge grootouders die de kleinkinderen al eens meenemen. Perfect voor jonge gezinnen die avontuurlijke vakanties niet uit de weg gaan. De afmeting van deze campervan geeft je overal toegang.

De pop-up heeft meestal dezelfde omvang als een monovolume, wat hem razend interessant maakt als voertuig voor je dagelijks gebruik of als tweede wagen die je in het weekend heerlijke momenten bezorgt. Binnenin is de plaats echter beperkt en ben je altijd op het uitklapbare dak aangewezen als slaapgelegenheid. Redenen te over om een compacte motorhome, een campervan te overwegen. 

Prijs, kwaliteit, gebruiksgemak, wendbaarheid, design en stijl … Ze geven je de kwaliteit van hun grote broers, maar ze laten je tegelijk de ruimte om je nog te gedragen als de jongere, onstuimige, speelse broer. Bekijk ons gamma, stel ons je vragen, vraag naar je mogelijkheden. Dan rijd jij binnenkort onbezorgd en in stijl je avonturen tegemoet.

Onbetaalbare vrijheid voor een betaalbare prijs. Ontdek je vakantie in onze showroom.