Vanomobil verdeelt YUCON!

  • Motorhome Update
Terug naar overzicht

De eerste keer dat wij hoorden van Yucon, trok het merk onmiddellijk onze aandacht! Het hedendaagse design in combinatie met de aandacht voor techniciteit en kwaliteit belooft een mooie toekomst, waarvan we al snel hoopten deel te mogen uitmaken! Gedurende enkele jaren hebben we dit jonge team op de voet gevolgd. De klik was er onmiddellijk vermits beide bedrijven dezelfde focus hebben: mooie en kwalitatieve campers verkopen aan tevreden klanten. Een fabrieksbezoek later was de beslissing genomen: vanaf seizoen 2024 zal Vanomobil Deerlijk verdeler zijn van Yucon! Ontdek hier meer over ons nieuwste en jongste merk: YUCON!

De naam van het merk is een afgeleide van Yukon, het meest noordwestelijke gelegen deelgebied in Canada, net naast Alaska. Onherbergzaam, maar bloedmooi, een droombestemming van veel avonturiers! In zo’n omgeving moet je kunnen vertrouwen op de kwaliteit van je campervan. Een Yucon campervan mag jou niet beperken in de keuze van je bestemming, hoe avontuurlijk deze ook is. Finaal moet je eender waar volop kunnen genieten van hetzelfde comfort als thuis. Vrijheid, kwaliteit en comfort zijn de drie kernwoorden van Yucon. Yucon is een jong maar ambitieus merk, opgericht in 2022. Het bestond ervoor reeds als de naam van een reeks avontuurlijke campervans op Mercedes Sprinter binnen het Frankia aanbod. Door het grote succes van deze reeks heeft Frankia beslist om deze reeks verder uit te bouwen en een eigen identiteit te geven.

Vanomobil Yucon
Yucon is de uitvinder van de microliner: de perfecte combinatie van het comfort en de ruimte van een grote liner met de lichtheid en flexibiliteit van een campervan. Of het nu gaat om een outdoor uitstapje, een citytrip of een roadtrip - voor elk avontuur is er een geschikte basis: Mercedes-Benz Sprinter, Fiat Ducato of Renault Trafic. Het zijn vooral de modellen op Mercedes Sprinter 4x4 die heel veel aandacht genieten en die in 2024 een unieke uitvoering krijgt: de K-PEAK. Deze zal je dit najaar in onze showroom van Deerlijk kunnen bewonderen. Kan je zo lang niet wachten? Hier vind je alvast een sneak peek van de K-PEAK!

Vanomobil Yucon

Het jonge merk heeft een eigen interieurstijl: monochrome oppervlakken in antraciet en wit, indirecte verlichting en de textiele wandbekleding. Ook hun indelingen zijn uniek te noemen: een dwarsbed XL, bedden in de lengterichting op 6m chassis of slapen in het hefdak, werkelijk alles is mogelijk! Ook de keukens en badkamers zijn onverwachts ruim. Yucon gebruikt hoogwaardige lichtgewicht materialen, zoals lisocore® voor de meubelconstructie. Werkelijk elk hoekje en gaatje in de Yucon is slim benut en je geniet van extra ruimte in de dubbele bodem of de XL garage. Yucon is tot slot een echte vierseizoenscamper: dankzij het volledig geïsoleerde interieur, optionele vierwielaandrijving en dieselverwarming rijd je door elke storm, recht het mooie weer tegemoet.

Wij zijn alvast helemaal omver geblazen door deze machtige campervan, jij ook? Coming soon in onze showroom Deerlijk!