Vanomobil trotse partner van CamperStops Belgium

  • On The Road
  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

We hebben geweldig nieuws! Je kent vast wel France Passion, Brit Stops, Landvergnügen… het fenomeen waarbij wijngaarden en boeren gratis motorhomereizigers ontvangen. Binnenkort komt er een Belgisch alternatief bij: CamperStops Belgium. Peter Van de Mierop heeft de voorbije coronacrisis gebruikt om dit prachtige initiatief op poten te zetten. En Vanomobil is trotse partner! 
 

La passion flamande

De grenzen mogen dan weer open gaan, we voelen allemaal wel aan dat reizen in het buitenland niet evident zal zijn. Velen zullen dan ook de voorkeur geven om wat dichter bij huis te blijven. België heeft dan wel al heel wat te bieden wat gezellige campings betreft, soms willen we ook graag eens op ontdekking gaan en overnachten in alle rust en puurheid van de ongerepte natuur. En dankzij CamperStops Belgium zullen we effectief kunnen beginnen genieten van boerderijen met vee, fruit of groenten en een leuke hoevewinkel, wijngaarden en brouwerijen, rustige terrasjes aan de voet van een prachtig landschap, waar je urenlang kan wandelen door de velden, fietsen tussen de wijngaarden, picknicken op de boerderij of genieten van een ijsje van de plaatselijke boer. Klinkt als de zomer waarvan we allemaal al maanden dromen. Peter Van de Mierop is dat voor ons in de praktijk aan het uitwerken met de steun van enkele partners waaronder Vanomobil. Omdat we dit zo’n super initiatief vinden, zullen we CamperStops Belgium en zijn leden de komende jaren zo goed mogelijk ondersteunen. 
 
CamperstopsxVanomobil

Voor veel mensen stond hun leven even stil tijdens deze coronacrisis, maar niet voor Peter Van de Mierop, in tegendeel! Peter werkte in het grootste geheim aan een plan, waarmee hij heel veel motorhomereizigers heel gelukkig zou maken. Exact één maand na het begin van de lockdown begon Peter, zelf ook een fervent motorhomereiziger, met het geven van de eerste mysterieuze tips. Halverwege mei lanceerde hij CamperStops Belgium VZW en eind mei vertrok Peter op missie doorheen ons geliefde Vlaanderen om campergastverblijven en campergastgezinnen te bezoeken. Hij koos voor ons de mooiste, rustigste en gezelligste plekjes uit, die hij zal verzamelen op een platform, exclusief voor CamperStops leden. Voorlopig beperken de plaatsen zich tot Vlaanderen, maar ook in Wallonië is er belangstelling om dit initiatief door te trekken.  
 

CamperStops Lid worden? 

Om een wildgroei te voorkomen, heeft Peter besloten met lidmaatschap te werken. Er wordt een kleine bijdrage per jaar gevraagd om de onderhouds- en verwerkingskosten te dekken, en dan kan je onbeperkt gedurende het hele jaar gratis genieten van deze Vlaamse pareltjes. Aangezien CamperStops Belgium rustig wil groeien en de deelnemende campergastbedrijven en -gezinnen niet wil overbelasten, zal er een beperking staan op het aantal toegelaten leden. Dit aantal kan stijgen, evenredig met het aantal deelnemende gastverblijven. Wil jij graag lid worden? Dat kan via de website. Volg zijn Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Interesse in dit mooie initiatief, maar nog geen camper? Kom gerust even langs bij de Vanomobil Showroom in Deerlijk, Hoogstraten of Tremelo.  
 

CamperStop worden? 

Ook aan de kant van de vee-, fruit- en groentetelers, wijnbouwers, brouwers en restaurants is er meteen veel enthousiasme. De duidelijke meerwaarde voor de lokale economie en het binnenlandse toerisme zorgt meteen voor een grote variëteit aan gastverblijven. Hoewel het verblijf volledig gratis is en er geen verplichtingen aan verbonden zijn, genieten de meeste camperaars wel van lokale producten. Bovendien weet je nooit waartoe nieuwe contacten kunnen leiden. De verblijven kunnen zelf bepalen wanneer ze hoeveel plekken ter beschikking stellen zonder verplichtingen. Deelname is volledige gratis met het extra pluspunt dat hun websites aan het platform gekoppeld worden. Interesse of vragen? Stuur gerust een mailtje naar Peter! 

CamperstopsxVanomobil