Vanomobil steunt Vives Eco Team

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Shell, welbekend als één van de grootste oliemaatschappijen wereldwijd, zet al jarenlang in op onderzoek om het verbruik van de consument te verminderen. Binnen deze filosofie organiseren ze dan ook elk jaar de Shell Eco-marathon. Deze wedstrijd gaat niet om de snelheid, maar wel om de efficiëntie van de voertuigen: deelnemers proberen dus zo veel mogelijk kilometers te rijden met zo weinig mogelijk brandstof.

Sinds enkele jaren neemt ook de Vives, faculteit autotechnologie deel aan Shells Eco-marathon en wil op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame technologieën en innovatieve oplossingen. In 2023 vormen 7 studenten en 3 docenten het VIVES Eco-Team en proberen in 10 weken verder te bouwen aan het resultaat van voorgaande jaren. Een laag gewicht en hoge efficiëntie zijn van het grootste belang, daarnaast is de Vives-eco-wagen volledig elektrisch en moeten ze voldoen aan een heel strikt regelement. 

vanomobil blog vives eco team

Tijdens de voorbereidingen kende het team al enkele tegenslagen, maar het uiteindelijke resultaat mogen ze zeker trots op zijn. Op 25 mei reisden de studenten gepakt en gezakt (met een Vanomobil motorhome) af naar Nogaro vol spanning. Vanomobil stelde een camper ter beschikking van de studenten die hen op locatie bracht en tevens hun uitvalsbasis vormde: slaapgelegenheid, ontspanningsruimte, keuken, alles om dit avontuur tot een goed einde te brengen! Ter plaatse hadden ze nog de tijd en faciliteiten om nog de laatste instellingen goed te zetten en toen was het moment van de waarheid aangebroken: de wagen moest gekeurd worden. Hun zenuwen bleken nergens voor nodig, want ze werden in één keer goedgekeurd en mochten de baan op. Ze slaagden erin drie succesvolle runs te rijden en behaalden een score van 46.3 km/kWh, wat hen de 11de plaats opleverde onder de 19 teams in hun klasse. Fier op deze prestatie keerden ze terug naar de thuisbasis en er wordt al uitgekeken naar volgend jaar. 

Proficiat aan het volledige team en bedankt om ons deel te laten zijn van dit avontuur!

vanomobil vives eco team