Vanomobil On The Road: De eerste Portugal editie!

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Dit jaar gaven we onze klanten voor het eerst de mogelijkheid om deel te nemen aan een begeleide groepsreis met de motorhome. De prachtige eerste bestemming werd Portugal. Een reis die we in het leven roepen om jullie te ondersteunen die prachtige camper volop te benutten. Vriendschappen, herinneringen, avonturen, nieuwe locaties, geschiedenis… allemaal zaken die we jullie willen meegeven als onderdeel van de Vanomobil Familie! Ontdek hieronder wat er op de planning stond in deze eerste “Vanomobil On The Road” editie: 

- We geven ook alvast graag mee dat er 2 nieuwe edities op de planning staan voor 2024, houd onze socials en de nieuwsbrief zeker in het oog voor meer informatie! – 


START VAN EEN 4-WEEKSE GROEPSREIS IN PORTUGAL!  

4 weken vol cultuur en ontspanning in het vooruitzicht, maar sommige deelnemers smaken naar zelfs nog meer plezier! Vanomobil zou Vanomobil niet zijn mochten we geen extraatje voorzien, en zo hebben we voor deze reis ook een proloog brochure voorzien die de deelnemers vrijblijvend zelf kunnen volgen om van België naar Compostella De Santiago (het startpunt) te reizen. En wat wordt dat gesmaakt!  

Op 1 september 2023 komt de gehele groep voor de eerste keer officieel samen tijdens een welkomstdrink op de afgesproken camping. Iedereen had elkaar al even kunnen ontmoeten op de infoavond te Vanomobil, waardoor het direct een warm en gelukkig weerzien was.  HET SPOTTEN VAN PELGRIMS IN SANTIAGO TOT ETEN BIJ EEN TRADITIONELE DRUIVENPLUKKER 

Het eerste bezoek op de planning is natuurlijk de stad Santiago. Direct een voltreffer door de sterke verhalen omtrent de stad, de bewondering voor de duizenden pelgrims op het grote plein, het imposante interieur van de kathedraal… Deze prachtige dag sluiten we af met het proeven en smullen van lokale specialiteiten op de markt!   

Na het genieten van de stad is het tijd om de natuur in te duiken… En dat op geen mindere locatie dan de Douro vallei! Prachtige uitzichten en een memorabele lunch op een unieke locatie: een quinta waar de gehele Vanomobil familie mee aan tafel kan schuiven met de druivenplukkers. De gezelligheid van de groep sterkt intussen aan gezien iedereen elkaar wat beter leert kennen. Het zorgt voor leuke babbels en een gezellige sfeer! 


 
MET EEN PORTO IN DE HAND NAAR HET STRAND 

In deze reis ontdekken we de Portugese cultuur, en dat maken we zo aangenaam en leuk mogelijk! Met die insteek brengen we in Porto een bezoek aan 1 van de befaamde “Porto huizen”. Zeer gekend en met rijke geschiedenis is dit gelijknamig drankje er namelijk een steevaste waarde in het dagelijkse leven. Niet de slechtste manier om ons “onder te dompelen” in de Portugese cultuur, toch? ? 

Hierna vertrekt iedereen in Zuidelijke richting, om te genieten van het strand! EEN BIBLIOTHEEK MET VLEERMUIZEN ALS HUISBEWAARDERS?  

Na het Noorden van Portugal helemaal te hebben verkend, trekt iedereen naar Lissabon waar we ons helemaal laten onderdompelen in de geschiedenis van Portugal. Prachtige locaties zoals paleizen, burchten, kloosters, een bibliotheek met een kolonie vleermuizen als huisbewaarders... worden bezocht. Opnieuw geen saaie geschiedenisles dus. Ook niet onbelangrijk: alle duiding wordt altijd gegeven in het Nederlands!  

In Lissabon is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning en gezelligheid. Het toppunt is voor velen het bijwonen van een authentieke Fado avond. Werkelijk spectaculair omdat dit normaal gezien een commercieel georganiseerde avond is, maar wij dit door contacten in een authentieke omgeving kunnen doen bij een traditionele familie!  


 
TIJD VOOR "DE VAKANTIE" IN DE VAKANTIE 

Ondertussen is er al heel wat geschiedenis gepasseerd, waardoor het tijd wordt voor een “vakantie” in de vakantie! Iedereen geniet van de zon op één van de prachtigste stranden in Portugal: Cascais. Het is er gewoonweg genieten en ontspannen: kuieren langs beroemde stranden, genieten van een lekker visrestaurant alsook is er ruime tijd voor shopping. De dames krijgen 'carte blanche', terwijl de heren genieten van een “dame blanche”. 


 
DE REIS AFSLUITEN MET PITTORESKE UITZICHTEN EN KOFFIE IN EEN PALEIS 

Na volledig uitgerust te zijn kijkt de groep uit om terug het binnenland in te trekken richting Evora. De verplaatsing op zich is al het vernoemen waard, gezien we passeren langs prachtige tarwevelden, kurkeik bossen, olijfboomgaarden… terwijl de stad zelf je dan weer onderdompelt in een impressionant stukje geschiedenis. Geen doorsnee kapel te vinden hier, wel een Romeinse tempel en bottenkapel! Verder wordt er genoten van de boot rit op het stuwmeer, een gezamenlijke lunch en een koffie van formaat in het prachtige paleis van de hertogen van Bragança. 

Maar daarna is ook het einde van de reis in zicht: afsluiten doen we met een laatste gezellig etentje met iedereen. Er wordt warm en familiaal met elkaar omgegaan waardoor de avond gevuld wordt met gelach en gezelligheid, prachtig om mee te maken!  

De volgende dag gaat ieder op eigen tempo naar huis, op naar familie of vrienden of het volgende avontuur! 

 
CONCLUSIE VAN DEZE REIS?  
Een groep enthousiaste en voldane Vanomobil leden met een hoop herinneringen en nieuwe vriendschappen, wat een succes! We vinden het heel fijn om al jullie positieve feedback te horen, het doet ons deugd *we jullie dit kunnen bijbrengen. Op naar de volgende edities!  

*Graag bedanken we hierbij in het speciaal ook Patrick, reisbegeleider van deze prachtige vakantie, voor de geweldige uitwerking van de dagelijkse planning alsook het ondersteunen van dit verslag/het aanleveren van bovenstaande foto’s. 

- We geven ook alvast graag mee dat er 2 nieuwe edities op de planning staan voor 2024, houd onze socials en de nieuwsbrief zeker in het oog voor meer informatie! (Deze reizen zijn enkel voorbehouden voor Vanomobil klanten) –