Vanomobil MTB race Hamme

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Vanomobil MTB Team wedstrijd hamme

In Oost-Vlaanderen vinden er niet veel MTB races plaats, de wedstrijd in Hamme van het Vanomobil MTB Team is dan ook een gekend event en grote naam in de regio. Het Vanomobil MTB team, dat is uitgegroeid tot één van de grootste clubs in België, draagt dan ook graag zijn steentje bij om de sport populairder te maken in Vlaanderen. En dat doen ze door jaarlijks hun eigen race te organiseren als onderdeel van de Cup Cycling Vlaanderen MTB.

Vanomobil MTB wedstrijd hamme

Op zaterdag 13 augustus werden de Kids series gereden, waaronder dikke banden races voor verschillende leeftijdscategorieën. Elk deelnemend kind werd blij gemaakt met een medaille en een goodie bag. De mooie dag werd afgesloten met een supertoffe “papa’s race” en een barbecue. De zondag startte met een stevig ontbijt voor de organisatie. De zon was opnieuw van de partij en de dag begon met een open reeks voor niet-vergunningshouders. Ook de Masters 1-2-3 en Elites 3 konden voor de middag al laten zien wat ze in hun mars hebben. Na de middag reden dan de Dames, de U17 en de Elites 1 en 2, U23 en de junioren. Het parcours loopt langs de oevers van de Durme en loopt deels gelijk met het parcours van de Flandriencross. Er verschenen maar liefst meer dan 500 deelnemers aan de start, waarmee ze alle records verbraken. Over het hele weekend slaagde het Vanomobil MTB Team erin om 5 podiumplaatsen te bemachtigen.

Vanomobil MTB wedstrijd hamme

Kortom, het wedstrijdweekend in Hamme was wederom een groot succes. Een warme dank je wel aan de bezielers van de Vanomobil MTB Club, Raf Polfliet en Lydia Poppe, die al jarenlang de hele organisatie in goeie banen leiden.

Vanomobil MTB wedstrijd hamme