Vanomobil kiest de duurzame weg

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Vanomobil gaat op zoek naar manieren om onze impact op de planeet zo klein mogelijk te houden. In eerste instantie zijn we begonnen met een plan op te stellen voor onze huurdienst. Vanaf 2023 zullen we inzetten op twee pijlers: enerzijds CO2e-uitstoot van onze huurvloot reduceren, anderzijds de onvermijdelijke CO2e-uitstoot compenseren. Maar dat kunnen we het niet alleen! We rekenen op onze klanten om samen met ons te kiezen voor de meest duurzame en ecologisch verantwoorde weg! Dit is de deal die we voorstellen: wij (Vanomobil) reizen als eerste in de sector naar het land van duurzaam en verantwoord ondernemen en jullie (onze klanten) hoeven enkel in onze voetsporen te treden en onze wegwijzers te volgen!

Deze wegwijzers hebben we alvast uitgezet:

❤ CO2e-COMPENSATIE VAN DE ONVERMIJDELIJKE UITSTOOT

Ook als je erin slaagt je kilometers te beperken, zal er nog steeds onvermijdelijk CO2e in de atmosfeer komen. Daarom hebben we ook gezorgd voor de mogelijkheid tot CO2e compensatie. Vanomobil wil hierin een partner zijn met zijn klanten en is bereid om de helft van deze compensatie op zich te nemen! De vergoeding wordt aan Greentripper toevertrouwd, die erop zal toezien dat de compensatie correct terecht komt bij het door ons gekozen drinkwaterproject in Rwanda. We beseffen maar al te goed dat alle CO2e-uitstoot onomkeerbaar is en deze compensatie geen lange termijn oplossing biedt voor de klimaatverandering. Toch zijn we ervan overtuigd dat we hiermee alvast een belangrijk verschil kunnen maken voor de medemens in Rwanda.

Door je te engageren voor de CO2e compensatie, stap je gratis in de Give Back To Nature Formule waarbij je een vergoeding krijgt voor de niet-gereden kilometers, win-win dus! ❤

❤ VERGOEDING NIET-GEREDEN KILOMETERS

Informeren is één iets, maar om onze klanten echt te motiveren, bieden we een vergoeding aan voor de niet-gereden kilometers. Vorig jaar werd er gemiddeld 190km/dag afgelegd door onze huurcampers. Om dit gemiddelde te laten dalen, belonen we elke huurklant die erin slaagt onder dat dagelijks gemiddelde te blijven.

Tot slot informeren en inspireren we je graag hoe je jouw campervakantie zo duurzaam en ecologisch verantwoord mogelijk maakt door kleine aanpassingen!

❤ TIPS OM CO2e-UITSTOOT TIJDENS JE CAMPERVAKANTIE TE REDUCEREN

We willen onze klanten alle tools bieden om duurzaam en ecologisch verantwoord met de camper te reizen. Dankzij enkele tips kan je heel gemakkelijk jouw CO2e-uitstoot reduceren tot een absoluut minimum! Minder kilometers rijden is één van de aanpassingen die een onmiddellijke impact heeft, maar er zijn nog heel wat dagdagelijkse aanpassingen die het verschil kunnen maken. Lees hier al onze tips!


Hiermee staan we aan de start van een lange termijn engagement waarbij we het goede voorbeeld willen tonen en onze medewerkers en onze klanten willen motiveren om te kiezen voor de duurzame en ecologisch verantwoorde oplossing bij elke uitdaging die op ons pad komt.

Vanomobil duurzame weg