Vanomobil dankt alle hulpverleners!

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

In tijden van crisis staan de helden op!

Het Coronavirus confronteert onze maatschappij met vermoedelijk de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. We leven met een continue angst om geïnfecteerd te raken en blijven gedwee in ons kot.

In tijden van crisis staan de helden op! De helden van vandaag zijn zonder twijfel alle hulpverleners die hun eigen gezondheid riskeren om hun zieke medemens bij te staan. ‘Helpen’ is voor hen geen loos begrip, maar een werkwoord die ze iedere dag opnieuw zonder morren in de praktijk brengen. En daar hebben we bij Vanomobil ongelooflijk veel bewondering voor! 
 

Vanomobil to the Rescue

Daarom antwoordden we uit volle borst ‘sir yes sir’ toen brandweercommandant van de Fluvia Zone Frank Maertens ons in volle Coronacrisis om hulp vroeg! Hij had dringend nood aan 20 campers voor het opzetten van decontaminatie- en triagecentra in de Fluviazone, die zich uitstrekt over 14 gemeenten: van Wielsbeke tot Spierre-Helkijn en van Menen tot Anzegem. Wij kregen de kans om ons “kleine” steentje bij te dragen in de strijd tegen deze onzichtbare vijand. We zijn dankbaar dat we de mensen waar we zoveel bewondering voor hebben, de hulpverleners, mochten helpen en ondersteunen met onze motorhomes. De nog actieve Vanomobilers waren direct wild enthousiast en op een halve dag hadden we al 5 campers klaar voor de Zuid-West-Vlaamse hulpverleners. 

Onze motorhomes zouden dienen om de hulpverleners, ambulanciers en de leden van het decon-team vlot toegang te geven tot een keukentje en sanitair en wat rust en privacy te bieden tussen twee interventies door. Daarnaast werden de motorhomes ook gebruikt als plek voor administratief werk, dispatch en vergaderruimte.

Lees hier hoe Fluvia de strijd tegen COVID 19 precies aanpakt! 


 

De Commando Camper

Tijd voor een wist-je-datje! Onze samenwerking met de Fluvia zone, die meer dan 600 geëngageerde hulpverleners groepeert, is niet nieuw! Vorig jaar wonnen we immers de overheidsopdracht voor het leveren van een “Commando-Camper” voor Fluvia. Deze camper zou enerzijds ingeschakeld worden bij sensibiliserings- en wervingscampagnes. Anderzijds zou hij ook dienen als commandopost en recoveryruimte tijdens grote interventies. Ook toen hielp Vanomobil hen graag uit de nood door een Chausson 716 aan te bieden. We zorgden ervoor dat deze camper volledig heringericht werd op maat van hun behoeften. Zag jij deze beauty al rondrijden?