Vanomobil Camper Village op BK Wielrennen Waregem 2021

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Dit weekend reden zo’n 140 campers Waregem binnen richting Karmeldreef. Naar aanleiding van het BK Wielrennen werd het grasveld van een vriendelijke boer voor een weekendje omgetoverd tot de Vanomobil Camper Village. En dat is niet onopgemerkt gepasseerd.


Start van de Camper Village

Bij een ondergaande zon en welgekomen koele wind kwamen de vrijdagavond de eerste 100 campers toe op de site. Één voor één werden ze zorgvuldig in rijen geparkeerd. Iedereen werd persoonlijk verwelkomd met een flesje cava, waarna  ze zich konden installeren op hun plekje tussen de andere enthousiastelingen en genieten van een aperitiefje op de vooravond van een prachtig weekend.

Zaterdag startte mistig en fris. De camperaars sliepen uit en het bleef kalm in het Camper dorp tot rond 10u. De laatste 40 campers sijpelden binnen terwijl de aanwezigen zich begonnen klaarmaken voor de uitgestippelde wandeltochten, fietsritten of fotozoektochten in de buurt. In de namiddag kwam het zonnetje ons gelukkig nog vergezellen en Ateljee 5 opende hun ijsjeskraam Azoetje al voor een eerste keer. Vanaf 18u konden de camperaars hun bestelde BBQ afhalen bij de Pop-Up van Meat Heat. Iedereen profiteerde van een ruim pakket heerlijk gegrilde beenhesp met een uitgebreid assortiment groentjes, patatjes, pasta en sausjes. De gezellig en sfeervolle avond eindigde met een stevig onweer, waarna de rust over het Camper Village weerkeerde.
 

 

Zondag koersedag

En dan eindelijk de dag van de waarheid, waarvoor we allemaal van heide en ver gekomen waren: het Belgisch Kampioenschap Wielrennen. Zondag start opnieuw grijs en fris, maar de zon belooft erdoor te komen. En dankzij het zalig ontbijtje kan iedereen al meteen van ’s morgens vroeg beginnen genieten. Vooraf bestelden de camperaars een warme bakker pakket of een luxe ontbijt en die konden ze opnieuw afhalen om dan te nuttigen op hun eigen terrasje. Ruwelka, onze vaste partner voor verzekeringen, zorgde ervoor dat iedereen ook nog kon profiteren van een heerlijke koffie van de KoffieQueen.

Na het ontbijt maakten de camperaars zich massaal klaar voor de wedstrijd en installeerden zich voor het grote scherm in de supporterszone, klaar voor de koers. De coureurs zouden maar liefst 7 keer langs onze site passeren waar ze door hun grootste fans werden aangemoedigd om het beste van zichzelf te geven.

De dames startten om 10u. Het werd een boeiende wedstrijd waarbij Lotte Kopecky haar Belgische driekleur koppig verdedigde en opnieuw won. Bij de heren zou de wedstrijd uitmaken wie van het trio favorieten het mooiste truitje uit het peloton zou dragen:  Edward Theuns, Wout Van Aert of Remco Evenepoel? De drie hadden een ruime tijd een kleine, maar geruststellende voorsprong op hun aanstormende jagers. Evenepoel probeerde meermaals de andere twee eraf te krijgen, maar geraakte niet weg. Uiteindelijk werd het een koninklijke sprint door de straten van Waregem. Een kolfje naar de hand van Wout Van Aert die nipt Theuns klopte aan de meet. Evenepoel was een mooie derde. Zodra Van Aert officieel uitgeroepen werd tot winnaar, weerklinken de vreugdekreten over onze site.

Doorheen de namiddag verplaatsten de camperaars zich van hun motorhome, naar het grote scherm, naar de straatkant om te supporteren en terug naar hun motorhome. Op een rustig moment genoten ze van een ijsje van Ateljee5, een koffie van de Koffiequeen of een frietje van Bossuwé. En zoals beloofd, kwam het zonnetje ons vergezellen, wat de dag helemaal perfect maakte. Na afloop begint iedereen met blije gezichten en warme harten hun gerief te verzamelen en hun camper in te pakken. Het uur dat daarop volgt is een drukte van jewelste terwijl iedereen huiswaarts of richting andere oorden vertrekt.

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun komst. We hopen dat iedereen even veel van het weekend heeft genoten als wij zelf ook hebben gedaan. Graag zien we elkaar terug op een volgend event of spring gerust eens binnen in één van onze showrooms.
Bedankt aan Avanco, Meat HeatRuwelka, Koffiequeen, Ateljee5, Bossuwé en BK Waregem voor de fijne samenwerking.
 

Bekijk hier alle foto's


En er is ook een aftermovie! 

Winnaar wedstrijd inkleden camper

De Prijs voor de best ingeklede camper ging naar Christine Hemerijckx en Wim Claes. Heel wat camperaars deden een inspanning om hun camper te versieren, wat bijdroeg aan de zalige koersesfeer op onze site. Uit de talrijke deelnames sprong één er met kop en schouders bovenuit. Je hebt de Kepler Six van Christine Hemerijckx en Wim Claes misschien wel gespot? De truitjes, vlagjes, zelfgemaakte spandoek voor op de luifel en vooral: het radiootje in de vorm van een onze mascotte Speedy met bijhorend geluidsfragment spande de kroon! Proficiat Christine en Wim!