Roger Vanhoo

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Het voorbije weekend namen we afscheid van Roger Vanhoo. Met een hart vol verdriet en trots delen we graag dit schrijven met de Vanomobil Familie.

Anno 1989 was de motorhomehype al volop ingezet in de USA, maar bleef het in Europa een nicheproduct. Roger Vanhoo kwam terug van een vakantie in de Verenigde Staten en was overtuigd dat deze hype ook zou overwaaien naar onze contreien.

Roger, 66 jaar, was op dat moment al actief in de auto-concessies Renault te Menen en Mitsubishi te Moeskroen. Daarnaast verdeelde hij ook al caravans in Rumbeke. Heel ver moest hij dus niet denken, want zowel de autokennis als de ervaring van de opbouw was aanwezig in zijn drie bedrijven.

Op 66-jarige leeftijd nog in een nieuw avontuur springen, wie doet hem dat na?! Maar hij was vastbesloten om net als voor zijn twee oudste kinderen, ook zijn toen 16 jarige dochter Véronique een goeie start in het leven te garanderen door haar te helpen een bedrijf op te starten. En zo hield hij Vanomobil datzelfde jaar nog boven het doopvont: een bedrijf dat zowel caravans als motorhomes verdeelde.

De mijlpalen volgden elkaar snel op, in 1993 start de 21-jarige Véronique haar loopbaan in het familiebedrijf. In 1997 nemen zij en haar echtgenoot Ignace Coudron het bedrijf officieel over. Roger (dan 74 jaar) blijft hen ondersteunen met zijn zakelijke ervaring en kennis. Hij slaagt erin aanwezig te zijn en toch zijn kinderen de vrijheid tot ondernemen te gunnen, een gave die weinigen gegeven is in familieoverdrachten. Sinds de verhuis naar de nieuwe showroom wat verder in de straat in Wevelgem, heeft hij zijn geliefde Vanomobil beetje bij beetje beginnen loslaten. Hij kon immers zien dat zijn laatste creatie in goeie handen was. Vanaf dan kon hij eindelijk meer tijd spenderen met de liefde van zijn leven en genieten van zijn opgroeiende kleinkinderen.

De laatste drie jaren werden getekend door de snel vorderende dementie van zijn echtgenote Jenny tot haar overlijden vorig jaar. De hoge leeftijd en het verlies van zijn rots in de branding wogen zwaar. Zijn naasten zagen hem stilletjes aan verlangen naar de hereniging met zijn geliefde Jenny, waar hij meer dan 60 jaar mee samen was geweest. In de nacht van vrijdag 3 op 4 juli is Roger stilletjes in zijn slaap uitgedoofd als een kaarsje. Hij werd 97 jaar. Weinigen hebben zo actief mogen leven als hij en zo veel personen positief mogen raken en beïnvloeden.

Wij zijn dan ook uitzonderlijk fier om Roger Vanhoo vader, schoonvader, grootvader en oprichter van ons zo geliefd Vanomobil te mogen noemen.

Véronique & Ignace, de kinderen en de hele familie

Roger Vanhoo