Richting Noorwegen met de huurmotorhome

  • On The Road
  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Bruno en Mieke huurden dit jaar een motorhome bij Vanomobil en trokken richting het hoge noorden. Ze ontdekten er de ongerepte natuur van Noorwegen en reden vanuit Vlaanderen met de mobilhome tot de fjorden van Bergen. Ontdek hier hoe hun rondreis in Noorwegen verliep.
 

Motorhome roadtrip Noorwegen: pure vrijheid

Dag Bruno en Mieke,  hoe was jullie reis?

 

De reis beviel ons heel goed. Het was even plannen, want Noorwegen was voor ons toch een nobele onbekende. De trip begon met het inplannen van de overzetboot. Je kan de reis uiteraard ook via de brug maken, maar daar kreeg ik tegenwind van het gezin. Achteraf gezien was de oversteek wel een hele belevenis: samen met ongeveer 200 andere campers maakten we de oversteek naar Larvik. Toen ook de oversteek op de terugweg gepland was, konden we de reis beginnen indelen. Een huurmotorhome geeft je echter zo veel vrijheid dat we ons ook niet te veel wilden vastpinnen op een vaste planning.
 

Welke indruk heeft Noorwegen bij jullie achtergelaten?

 

Noorwegen is echt een land gemaakt om te rijden, te kijken en echt het land ‘te voelen’. Als je éénmaal de overzetboot achter jou gelaten hebt, hoef je heus niet veel meer te plannen maar het allemaal wat op je af laten komen. We hebben Oslo bewust vermeden, maar spendeerden onze vakantie vooral in het binnenland van Zuid-Noorwegen. Het is er zeer idyllisch met nog weinig toerisme. Je rijdt er vooral over ‘trage’ wegen, kleine wegjes aan maximum 65 km/u. Het is echt een heel andere manier van reizen, helemaal anders dan uren zonnen aan een zwembad in het Zuiden. De motorhome is echt het voertuig bij uitstek om Noorwegen te ontdekken. De Noren hebben niet echt een ‘restaurantcultuur’ zoals wij die kennen, dus zelf je potje koken in de camper is een must. Voor het eerst een motorhome huren en reisadvies nodig? Contacteer ons hier.

Vanomobil rondreis huurmotorhome Noorwegen 01
 

‟De vrijheid in een camper is uniek. 
Wat je ziet, zie je in het kwadraat...”


Was dit jullie eerste trip met de motorhome?

Dit was voor ons de derde keer dat we met een gehuurde motorhome van Vanomobil op stap gingen, al was dit de eerste echt langere reis. De eerste uitstap was richting Normandië waar we met de kinderen de Oorlogsroute deden, ook een echte aanrader. Ik ben een echte F1-fan, dus een weekend Spa-Francorchamps zat er ook al in. Zonder vakantiezorgen met de camper vertrekken? Ons team zorgt ervoor dat de door jou gekozen huur motorhome picobello en op tijd klaar staat. Ontdek hier alle voordelen van huren
 

Jullie keuze viel op de Bürstner Lyseo, waarom precies dit model?

We wilden een camper waar de slaap- en leefruimte toch deels gescheiden waren. De indeling van dit model lag ons dus beter. Je zit iets hoger, dus het zicht is ruimer voor zowel bestuurder als passagier. Je beleeft de omgeving dus veel meer. Door de goeie begeleiding van Ignace, Veronique en hun team kwamen we dus op de Bürstner Lyseo I728G uit. Hun geboden service is heel professioneel, maar blijft aangenaam en gemoedelijk.

Verken hier ons volledig aanbod
 

Wat was het spannendste stuk van de reis?

Op een bepaald moment rijd je al enkele uren op kleine wegjes, wat ook betekent dat je kleine brugjes op de weg kan verwachten. We stonden dus in the middle of nowhere voor zo’n brugje met een hele sliert wagens achter ons, niet zeker of we wel onder de brug pasten. Gelukkig loodsten m’n copiloten me veilig onder de brug door, centimeter voor centimeter. Dat was dus wel even spannend. Ook de eindeloze haarspeldbochten en het hoogtegevoel op 2700m met de motorhome zijn fenomenaal, misschien zelf nog spannender dan een onverwachte brug (lacht).

Vanomobil rondreis huurmotorhome Noorwegen 02
 

Gaan er ook uitdagingen gepaard aan het reizen met een huur motorhome?

Je moet durven rijden, het is even aanpassen aan de grootte en breedte van de motorhome. Eens je die stap genomen hebt, leer je wel snel van afmetingen inschatten. Daarnaast moet je ook open staan voor de ‘andere’ manier van reizen. Het is geen luilekkervakantie want je bent altijd bezig. Als je uren aan het zwembad ligt, kunnen je gedachten wel eens afdwalen naar werk en de dagelijkse zorgen. Met de motorhome heb je dit niet, je bent continu in de weer met leuke zaken en beleeft echt het moment. Het is een vakantie waar je helemaal ‘zen’ van terug komt.
 

‟De motorhome is het voertuig bij uitstek om Noorwegen te ontdekken.

 

Wat zijn voor jullie de voordelen van het reizen met de camper?

Het samen zijn met het gezin, dat zeker! Je leeft samen op een kleinere ruimte en dat brengt je gezin echt samen. Als je een huisje huurt bijvoorbeeld, zit er ook letterlijk meer afstand tussen de gezinsleden. De momenten samen in een camper zijn dus veel intenser, je hebt veel meer interactie tussen de gezinsleden. De vrijheid is ook uniek, in een auto zit je ook maar te zitten. Wat je in een motorhome ziet, zie je in het kwadraat.

Vanomobil rondreis huurmotorhome Noorwegen 03
 

Welke tips kunnen jullie geven aan mensen die overwegen om een motorhome te huren?

Begin met een kortere trip. Op die manier kan je wat ervaring opbouwen en zien of een (huur)motorrhome wel iets voor jou is. Je mag zeker geen schrik hebben van de ‘formule’, het is anders reizen. Als je de reis goed voorbereidt, kan er niets fout gaan. Je hebt je huis op wielen mee. Probeer het gewoon, no stress, let it go!
 

We wensen jullie nog veel mooie motorhome rondreizen toe!

 

Zelf een motorhome huren?

Een camper biedt je heel wat flexibiliteit op reis. Waarom je bij ons een mobilhome huurt?
 

Zelf eens met een (huur)motorhome naar Noorwegen?
 

We helpen je graag verder