Oscar Cauchi: surfer, visser en rasechte camperaar

  • On The Road
Terug naar overzicht

Oscar Cauchi is geboren in het jaar 2002 en heeft naam gemaakt als nationaal kampioen surfen “U18 Youth Shortboard”. Vorige zomer vertrokken hij en een vriend op reis met een Bürstner Campervan. Op het moment van dit gesprek waren ze al bijna een maand onderweg, 7300km op de teller, laaiend enthousiast en niet meteen van plan om naar huis te komen.


 

Is dit de eerste keer dat je met een motorhome reist?


Ja, de allereerste keer. Ik ben net 18 geworden en had een maand mijn rijbewijs toen we vertrokken. Heel spannend dus om meteen met zo’n grote camionette op weg te zijn. Maar so far, so good. We hebben nog geen enkel probleem gehad. We kunnen onze gps instellen op onze afmetingen, waardoor we eigenlijk nooit in heikele situaties terecht komen.

Jullie zijn nu al een maand onderweg, waar zijn jullie allemaal geweest?


Nadat we de camper opgepikt hadden in Deerlijk, vertrokken we meteen naar Berlijn. Vervolgens de Alpen en via de Provence naar Monaco. Van daaruit zijn we langs de Middellandse Zee gereden tot in Lissabon. Tot nu toe hebben we vooral kunnen genieten van het vissen. Ja, ik ben ook een fervent visser, zowel met de hengel als met de harpoen. In het tweede deel van de reis zullen we dan langs de Atlantische Oceaan rijden om vooral te surfen. We rijden zo’n 3u per dag, dus dan is er nog genoeg tijd om onze hobby’s te beoefenen.


Jullie hebben dan heel wat gerief mee om al die hobby’s te beoefenen?


Voor het surfen alleen al hebben we vier surfplanken mee. Die zitten in een surfzak en passen perfect onder de bedden. We hebben ook nog visgerei, een opblaasbare kajak en een BBQ en alles zit netjes opgeborgen in onze camper. Geweldig! Trouwens, over bedden gesproken, die zijn supercomfortabel! Dat had ik helemaal niet verwacht. Meestal zijn we dus met twee onderweg, maar als er eens vrienden ons tegemoet komen, kunnen zij slapen in het extra bed. Superhandig.
 

Kamperen jullie dan op campings?


Nee, eigenlijk staan we bijna nooit op campings, tenzij het echt niet anders kan. Meestal staan we op parkeerplaatsen waar je de nacht mag doorbrengen. En in Spanje en Portugal mag je zo op paadjes langs het strand staan (nvdr. mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden). In alle rust en op prachtige locaties. Dankzij de zonnepanelen hebben we altijd voldoende elektriciteit en water vullen we bij in gewone tankstations. We hebben ons eigen sanitair en die buitendouche komt ook goed van pas om onszelf en ons materiaal af te spoelen na het vissen of surfen. En koken doen we dus ook altijd in onze camper. Superhandig dat het keukentje half buiten zit. We maken regelmatig onze gevangen vis klaar, en nooit hebben we last van de geur in de camper.


Dat klinkt alsof jullie perfect coronaproof reizen.


Ja (lacht), reizen met de camper is echt de veiligste situatie waarin je kan verkeren momenteel. We proberen natuurlijk ook wel de rode zones te vermijden. Of de terugkeer naar België vlot zal verlopen, valt nog af te wachten, maar daar zijn we toch nog niet meteen aan toe. Eerst nog wat reizen en surfen.


Dan rest ons enkel om jullie nog heel veel campergenot toe te wensen!