Op wandelweekend in de Moezelstreek!

  • On The Road
Terug naar overzicht

Fotografe Silke (van @silsadventure en @kleinegelukjesfotografie) ging deze herfst samen met haar vriend Thijs voor het eerst op stap met een camperbusje naar de charmante Moezelstreek. Het werd een prachtige reis met natuurlijk ook: prachtige foto’s! In deze blog is Silke aan het woord en beschrijft ze de route en belevingen van hun wandelweekend met de camper.


HELEMAAL KLAAR VOOR ONZE EERSTE TRIP!
 
We starten dit verhaal natuurlijk met het ophalen van het busje, spannend! Het is voor ons de eerste keer dat we met een busje reizen. Gelukkig legt Toon (camper coach bij Vanomobil) alles heel helder uit. Na een uurtje uitleg zijn we er helemaal klaar voor! Extra geruststelling: de motorhome expert blijft zelfs tijdens de trip ook bereikbaar bij vragen.


 
We stoppen nog snel bij de supermarkt voor onze lunch en zetten koers richting Malmédy. Net voor zonsopgang komen we toe bij Rocher de Falize. Veel zon is er helaas niet te zien, maar het uitzicht is daarom niet minder prachtig, een aanrader! Je kan op 100 meter van het uitzichtpunt parkeren, dus ook wanneer je zoals ons weinig tijd hebt is dit een leuke stop.
 
Ondertussen begint het donker te worden, dus rijden we verder richting onze eerste camping. Camping Du Moulin is een kleine, gezellige camping, waar we ons busje vlak aan de rivier kunnen parkeren. We bouwen het busje om en genieten van een aperitiefje, een lekkere spaghetti en Netflix. Alvast een geslaagde eerste halve dag!
 
 
GENIETEN VAN EEN WANDELING MET PRACHTIGE HERFSTKLEUREN
 
Na een comfortabele nacht genieten we van een slow morning in het busje. De koffie en de granola smaken enorm, want ook al is het buiten grijs, binnen in ons busje is het super gezellig. Daarna maken we ons klaar voor een wandeling door de vallei van de Warche. We deden deze wandeling al eens in de zomer, maar wilden ze graag nog eens doen nu de herfstkleuren alles hier zo mooi maken. We blijven de hele wandeling droog, op één bui na. Tijdens die bui kunnen we gelukkig net schuilen in een klein cafeetje bij de dam van Robertville. Goed getimed dus! Na de wandeling genieten we van een warme chocomelk bij ons busje aan de rivier.


 
De warme douche op de camping doet deugd. We profiteren van de luxe en kiezen ervoor om in het restaurant van de camping te eten. Dat hebben we wel verdiend vandaag!
 

VAN EEN SPROOKJESKASTEEL MIDDEN IN HET BOS NAAR DE TWEEDE LANGSTE HANGBRUG IN EUROPA
 
We staan vroeg op, want we willen ontbijten op een idyllische locatie vandaag. Na pitstop bij de bakker arriveren we op onze ontbijtplek. Koffiekoeken, koffie en een prachtig uitzicht, wat moet een mens meer hebben? We genieten met volle teugen.
 
Na het ontbijt rijden we richting Duitsland, vandaag roadtrippen we door de Moezelvallei. Onze eerste stop is Burg Eltz, een sprookjeskasteel midden in het bos. Vanaf de parking kan je een kleine wandeling van 2,5 kilometer doen, langs het kasteel en zijn verschillende uitzichtpunten. Omdat het laagseizoen is, is het kasteel zelf gesloten maar zijn er ook nauwelijks andere mensen. We kunnen dus in alle rust van de omgeving genieten.


 
Daarna rijden we via Cochem naar de Geierlay hangbrug. De tweede langste hangbrug van Europa staat al een tijdje op mijn bucketlist. Ook onderweg kunnen we genieten van de mooiste uitzichten, we worden zelfs getrakteerd op een regenboog. Het rijden alleen al is hier gewoonweg prachtig! We parkeren het busje op de parking en beginnen aan de 2,5 kilometer naar de hangbrug.
 
Het is al de hele dag grijs, maar eenmaal bij de brug worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang. We zijn er helaas wel niet alleen, dat vind ik wel wat jammer. Maar gelukkig kunnen we dat oplossen! De parking van de hangbrug heeft een deeltje voor campers, mét elektriciteit en verwarmde toiletten. We twijfelen niet lang en beslissen op de parking te slapen. Tegen de tijd dat we terug bij ons busje zijn is de avond al gevallen. We koken een snelle pasta pesto en kijken nog wat Netflix voor we terug ons bedje induiken.EEN VROEGE OCHTEND... MAAR MET EEN PRACHTIG RESULTAAT

 
De volgende dag sta ik vroeg op, in de hoop dat ik de hangbrug helemaal voor mezelf kan hebben. Thijs slaapt liever nog wat langer, dus in mijn eentje ga ik in het donker op pad. Na een wandeling van 2,5 kilometer kom ik bij de brug terwijl het langzaam licht wordt. En jawel! Ik heb de brug helemaal voor mij alleen. Wat een fantastische ervaring. Het gevoel wanneer je alleen in alle stilte op die reusachtige hangbrug staat is onbeschrijfelijk. En het is uiteraard een enorm pluspunt dat ik nu in alle rust foto’s van de brug kan maken terwijl er niemand anders op staat! De eerste andere personen kom ik pas tegen wanneer ik al bijna terug in het dorp ben. Wat een zalige ochtend!
 
Wanneer ik terug bij de bus kom heeft Thijs al koffie en een lekkere granola bowl gemaakt, en genieten we samen van een ontbijtje voor we weer op pad gaan. Onze eerste stop vandaag is het uitzicht punt bij Bremm, waar de moezel een U-bocht maakt. Daarna rijden we door naar een lokaal restaurant, om – hoe kan het ook anders – een lekkere schnitzel te bestellen.


 
Helaas is het dan al tijd om aan de terugweg te beginnen. We rijden door richting Leuven, waar we onze laatste nacht bij de zus van Thijs doorbrengen, zodat we de volgende ochtend het busje weer helemaal rijklaar kunnen maken voor de volgende avonturiers!

Onze batterijen zijn volledig opgeladen, en onze eerste ervaring met de camper was fantastisch! We dromen stiekem al van een eigen busje. Bedankt Vanomobil!

Dankjewel Silke voor dit verslag, alsook de prachtige foto’s! Bekijk zeker haar volledig portfolio eens op @silsadventure of @kleinegelukjesfotografie.
PS: Ook zin om er even tussenuit te gaan? Boek nu jouw huurcamper bij Vanomobil en maak misschien ook deze prachtige uitstap!