Onze Bürstner Elegance wint de Duitse Innovatie Award

  • Motorhome Update
Terug naar overzicht

De German Design Council reikt sinds 2018 de German Innovation Awards uit. Het eert daarmee innovaties die een verschil maken met een focus op oplossingen, innovatieve details en diensten die een echte toegevoegde waarde bieden. Een onafhankelijke, interdisciplinaire jury van deskundigen uit het bedrijfsleven en de financiële sector, de onderzoeksgemeenschap en instellingen, beoordeelt de producten. Het innovatieve totaalconcept van de Bürstner Elegance overtuigt de Duitse Design Council en wint de Award voor Innovatie.

De Bürstner Elegance integraal campers kwamen vorig jaar voor het eerst op de markt en ronden het aanbod van Bürstner naar boven af. De integraal campers kenmerken zich door diverse exclusieve features en innovatieve oplossingen, zoals het Mercedes-basisvoertuig met voorwielaandrijving en de typische Bürstner sandwichconstructie van de bodem.

Daarnaast geniet de Elegance van een hele slimme indeling om de ruimte optimaal te benutten. Het hefbed is een nieuwe, veilige uitvoering met riemen.De belangrijkste innovatie is echter het duurzame iNDUS toiletsysteem van Thetford! Dit systeem bestaat uit een aantal verschillende modules die samen zorgen voor een next level mobiel sanitair met meer vrijheid, meer gemak en meer hygiëne:
  • Een iNDUS app die je voorziet van benodigde informatie tijdens je reis
  • Een iNDUS doseer module die alle noodzakelijke vloeistoffen volautomatisch doseert
  • iNDUS geïntegreerde grijs, zwart en vers water tanks met de verhoogde capaciteit die het mogelijk maken om off-grid te gaan voor 7 dagen
  • Een iNDUS modern, intuïtief, macerator toilet dat gebruikmaakt van grijs water om het toilet door te spoelen
  • Een iNDUS afvoerapparaat die een hygiënische en flexible manier ondersteunt voor het legen van de grijs en zwart water tank in één pit-stop


Tot slot zorgde het doorgedreven concept van Bürstner om het “Wohnfühlen” of thuis-gevoel in al hun interieurs voor de final touch.Directeur Bürstner Jens Kromer: “We zijn verheugd dat we deze prijs opnieuw in ontvangst mogen nemen. Met het totaalconcept van de Elegance zijn we erin geslaagd om een gezellige ambiance en ergonomisch reizen in één voertuig te combineren. Onze Elegance is ontworpen voor een veeleisende, camper ervaren en op comfort gerichte doelgroep”.  

Vanomobil is trots om deze Elegante Integraal te mogen aanbieden aan onze klanten.