Onder de luifel met Sven Nys 2020

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Veldritlegende Sven Nys, kind aan huis bij Vanomobil, koos een tijdje geleden voor de Bürstner Ixeo 727G. Niet alleen de fiets, maar ook de motorhome hebben intussen de nodige kilometers op de teller. Hoogtijd dus om polshoogte te nemen bij de voormalige wereldkampioen veldrijden en zijn zoon Thibau.

Dag Sven, het is alweer een jaar geleden dat we elkaar spraken. En wat voor een jaar. Jullie zijn vast blij dat het veldritseizoen dan eindelijk van start kan gaan?

Ja, we zijn inderdaad heel blij dat onze crossers eindelijk weer wedstrijden mogen rijden. Eindelijk kunnen ze weer voldoening halen uit hun passie. Tijdens de lockdown waren er immers geen wedstrijden. Ook de motorhome heeft dus grotendeels stil gestaan. We zijn wel een aantal keer gaan trainen in de Ardennen. Dan nemen we graag de motorhome mee, want dat zorgt toch wel voor enig comfort. Maar dat was het dan ook. Dit weekend is het, eindelijk, de allereerste wedstrijd van het jaar. En meteen een specialleke: Thibau rijdt voor het eerst als prof mee!
​De wedstrijd vindt plaats in Zwitserland en natuurlijk gaan we er naartoe met de motorhome!
 
Zwitserland, dat is een stuk verder dan de Ardennen. Rijden jullie in één keer?
Het is een rit van 650km, dat is net te doen in één dag vind ik. Het is een heel aangenaam voertuig om zo’n afstanden te doen hé. We vertrekken ’s morgen, in alle vroegte. Het zijn heel comfortabele ritten en doordat de motorhome niet te groot is, kan je een redelijke snelheid aanhouden.
 
Behalve als comfortabel transportmiddel, welke rol speelt de motorhome nog bij dergelijke wedstrijden?
De camper is eigenlijk de centrale post voor Thibau. Hij kan er de rust en focus vinden die hij nodig heeft tussen al die drukte. Hij kan er zich terugtrekken om te douchen en zich om te kleden na verkenningen of wedstrijden. We koken er ook effectief in, voor de wedstrijd staat er steevast een pot pasta op het fornuis. Iedereen van het team komt er ook langs om hem een hart onder de riem te steken, afspraken te maken of gewoon voor een koffie. Er is veel bergruimte, we kunnen al ons materiaal veilig opbergen. En door corona zullen we er nu ook telkens in overnachten.
 
vanomobil onder de luifel met sven nys

Het overnachten gebeurde anders niet altijd in de motorhome?
De renners kunnen meestal kiezen of ze op hotel slapen of in hun camper en vaak wordt er dan voor het zekere gekozen. Nachtrust is toch wel essentieel als er fysiek gepresteerd moet worden. Maar nu door corona moeten we natuurlijk voor het veiligste alternatief kiezen. Ziek worden is geen optie momenteel. Om zoveel mogelijk kans op besmetting te voorkomen, willen we zo weinig mogelijk mensen betrekken en hotels vermijden. Dus slapen we vanaf nu met ons drietjes in de motorhome. Er is plaats genoeg en onze bubbel blijft bewaard. Ik vind het eigenlijk wel een fijn vooruitzicht, ik doe het al 20 jaar en vind het supergezellig om in de motorhome te slapen.
 
Ja, in de Ixeo is er natuurlijk wel meer ruimte vergeleken met je vorige motorhome, dat komt nu wel heel goed van pas.
Extra ruimte is altijd een troef. Heel fijn aan een integraal vind ik dat je vooraan geen ruimte verliest. Je kan gewoon je zetel draaien en je zit in het salon. Maar de belangrijkste verbetering van deze motorhome is toch wel het ruime sanitair. In de vorige camper was het door middel van een schuifsysteem kiezen tussen een toilet of een douche. Dat was nogal krap als je wilde douchen na zo’n veldrit. Nu hebben we een ruime badkamer waar alles vast in staat en die we dankzij een schuifdeur kunnen afsluiten van de rest van de camper, waardoor we meer privacy hebben. Handig, want het kan soms de zoete inval zijn tijdens zo’n wedstrijd.

Ik ben heel tevreden van Vanomobil Sven Nys
 
Perfectie bestaat natuurlijk niet, wat zou je veranderen aan je motorhome als je kon?
Goh daar moet ik even over nadenken, want ik ben eigenlijk echt heel tevreden over dit model. In die 20 jaar dat ik met motorhomes rondrijdt, heb ik wel al gemerkt dat het altijd een uitdaging is om de camper zo stil mogelijk te houden tijdens de ritten. Het is natuurlijk een huis op wielen hé, met kastjes, servies en bestek en veel ander gerief dus eens je ermee rijdt, kan er al eens iets beginnen klepperen of ruttelen. Maar in die 20 jaar heeft er zich al zo’n immense evolutie voorgedaan. En dat zal alleen maar verbeteren de komende jaren in de nieuwe modellen.
 
Al 20 jaar motorhomefanaat! Dan heb je ongetwijfeld ook al heel wat verschillende dealers ontmoet. Fijn dat je voor ons gekozen hebt!
Dat klopt. Ik ben gewoon heel tevreden van Vanomobil. Jullie hebben me nog nooit teleurgesteld. Je merkt aan alles dat jullie meegaan met de tijd en blijven groeien. Ook de producten die jullie aanbieden evolueren mee en zijn van topkwaliteit. Klantvriendelijkheid en service zijn prioriteit en dat merk je bij alles. Vorig jaar nog, tijdens camping Vanomobil. Al de klanten uitnodigen met hun motorhome op een camping, dat is toch een geniaal concept. En je merkte daar ook dat het één grote familie is. Iedereen die ik sprak was zo enthousiast en dankbaar over Vanomobil, dat was mooi om te zien en een geweldige ervaring voor alle aanwezigen. Daarnaast ben ik ook heel tevreden over de ondersteuning. Bij problemen kan je altijd bij iemand terecht voor hulp of advies. En heel gemakkelijk voor ons: één van de drie filialen is gevestigd bij ons in Tremelo-Baal. Zie je? Het totale plaatje klopt gewoon.
 
Dank je wel, dat is fijn om te horen. Tot slot, ik en de hele Vanomobil familie, zijn benieuw: kunnen we jullie avonturen in de motorhome opnieuw volgen in DNA Nys binnenkort?
Ja er worden weer nieuwe afleveringen gemaakt, maar het wordt wel op een iets andere manier aangepakt deze keer. De afleveringen zullen kortere fragmenten zijn, die je kan bekijken op de website of het youtubekanaal van Sporza. En dan komt er waarschijnlijk wel nog een lange aflevering over het nieuwe veldritseizoen begin volgend jaar. Het is een fijne manier om het motorhomeleven in beeld te brengen hé en het is ook leuk om te doen.
                                                                                                                     
Daar kijken we alvast naar uit! Heel veel succes met de komende wedstrijden, wij duimen alvast.