Onder de luifel met Sven Nys

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Het is al een tijdje bekend: Sven houdt van Vanomobil en wij van Sven! Eind vorig jaar nodigden we Sven dan ook uit voor een babbel onder onze luifel. We hadden het over zijn nieuwe motorhome en natuurlijk over Camping Vanomobil.

Sven, sinds kort heb je een nieuwe motorhome, de Bürstner Ixeo 727. Wat is het grote verschil met je vorige?
Sven: Het grootste verschil is echt het ruimtegevoel. De afsluitbare achterkant geeft ons veel meer privacy. Thibau (de veldrijdende zoon van Sven nvdr) vindt de scheiding tussen douche en toilet heel belangrijk, het geeft hem ook de ruimte die hij nodig heeft na een wedstrijd. Door de grootte van de motorhome, hoeven we minder na te denken over wat we meenemen. Ik ben al enige tijd in bezit van mijn rijbewijs C1. Een absolute meerwaarde in feite, omdat je zo veel meer naar gewicht kan meenemen, wat zeer belangrijk is voor mij.

Motorhome Sven Nys Vanomobil

Waarom kies je opnieuw voor Bürstner?
Sven: Door onze goeie ervaringen met de vorige motorhome, maar zeker ook door het professioneel advies van Ignace, de zaakvoerder van Vanomobil. Hij en zijn team weten perfect wat bij onze manier van leven en reizen past. De vele indelingsmogelijkheden van Bürstner zorgen dat we écht een motorhome op maat hebben, een enorme troef!

Er staan dus al heel wat kilometers op de teller?
Sven: Inderdaad, Vlaanderen heeft voor mij al geen geheimen meer. Ik denk dat we al elke straat in ieder dorp hebben ontdekt door de cross (lacht). Naast de cross trekken we ook vaak naar Nederland: dichtbij en toch zo mooi. De laatste uitstap was richting Texel, een absolute aanrader. Perfect voor een weekend, uiterst charmant en ideaal om te fietsen!
 

"30 jaar Vanomobil, een fantastische ervaring die ik mocht delen met honderden Vanomobil klanten tijdens Camping Vanomobil." 
​- Sven Nys


Jij was aanwezig op het 30-jarig bestaan van Vanomobil. Wat vond je van de festiviteiten?
Sven: Camping Vanomobil was een fantastische ervaring! Véronique & Ignace (beide zaakvoerders nvdr), maar ook hun gepassioneerde team dompelden ons volledig onder in de wereld van Vanomobil. Het plaatje klopte: De zon, barbecue erbij, een streepje muziek maar vooral een echt familiegevoel. De sfeer was uitmuntend!

Hoe beleefde je de fietstocht tijdens Camping Vanomobil?
Sven: Tijdens de fietstocht luisterde ik naar de verhalen van de klanten. Het was interessant te zien hoe iedereen zijn motorhome anders gebruikt en beleeft. Zo sprak ik met een koppel dat al meer dan 20 jaar klant is bij Vanomobil. Zij kochten hun eerste motorhome nog bij de vader van Véronique, fantastisch toch?

Je motorhome is volledig bestickerd, hoe bevalt dat?
Sven: Het valt wel op ook hé, zo’n gepimpte motorhome van Vanomobil! Het zorgt er voor dat we geregeld aangesproken worden: zo gaan de gesprekken nu niet meer alleen over de koers, maar ook over de motorhome. Je voelt dat mensen nieuwsgierig zijn naar de binnenkant en de manier van reizen. Ik kan ze geen ongelijk geven: de vrijheid van een motorhome moet je beleven!

Welke wegen wil je nog trotseren in het komende seizoen?
Sven: We zouden heel graag richting Oostenrijk trekken met het gezin. Een fietsvakantie in de bergen, ontspannen terwijl we onze passie blijven beoefenen. En zeg nu zelf, een Oostenrijkse berg is eens iets anders dan Vlaamse Velden (lacht).
 
Dan wensen we je komend seizoen alvast een hele fijne fietsvakantie toe! We kijken al uit naar een postkaartje vanuit de bergen. Bedankt voor je tijd.

Lees meer in ons online magazine!

Sven Nys onder de luifel bij Vanomobil