ON THE ROADY: Toscane

  • On The Road
Terug naar overzicht

Begin juli pikten we Roady op voor een avontuur van 2 weken. De medewerkers van Vanomobil Deerlijk verzorgden een uitgebreide uitleg over hoe Roady in elkaar zit, maar alles wijst eigenlijk wel zichzelf uit. Daarna reden we eerst nog terug naar huis, alles mooi in de koffer gekregen en klaar om te vertrekken. Veel hadden we niet vooraf gepland deze reis, enkel dat we terug wilden naar het prachtige Toscane.

Zo vertrokken we richting Italië via Duitsland. De eerste dag reden we helemaal tot in Bayern. Daar vonden we op goed geluk camping ‘Ottobeuren’. Na een wandeling naar het leuke gelijknamige dorpje voor ons avondeten, was het tijd voor een eerste nacht in de daktent. Handig die Roady, je klikt de tent los en klaar voor een comfortabele nacht met een prachtige view van bovenop het dak. ‘s Ochtends heb je in een half uurtje alles opgeruimd en ben je klaar voor the road!

vanomobil reisverslag jonas vandecasteele toscane


De dag erna doorkruisten we de Alpen en reden we tot in Modena. Daar vonden we een camperplaats aan de stadsrand, perfect uitvalsbasis om ‘s avonds nog een wandelingetje te doen en lekker iets te gaan eten.
We besloten eerst zo veel mogelijk Zuidelijk te rijden en daarna op het gemak terug te keren. Dus reden we die dag naar Lago Bolsena, waar we een top camping gevonden aan het meer, namelijk camping Pineta. ‘s Avonds aten we barbecue op ons gasvuurtje en speelden we gezelschapsspelletjes onder de luifel.

Dan reden we tot aan de Amalfi Coast, het meest zuidelijke punt van deze reis. We bleven er drie dagen op een mooie camping dicht bij de kust. Van daaruit bezochten we Positano, een prachtig typerend stadje op een helling aan de kust en vaarden met een Ferry naar Capri.

vanomobil reisverslag jonas vandecasteele toscane

De vijf dagen brachten we door in Toscane. Val D’Orcia was met stip het hoogtepunt van de reis! Met Roady reden we door de heuvels en cipressa. We deden enkele zalige tussenstopjes langs de weg om een aperitiefje te drinken onder de zonneluifel. Enkele aanraders: Pienza, Montepulciano en Montalcino, stuk voor stuk supergezellige stadjes! Nog een hoogtepunt was op 11 juli de finale van het WK (Italië - België) op groot scherm in Siena, inclusief gigantisch feest achteraf op de Piazza del Campo, machtige ervaring! En na het feest: gelukkig heel gemakkelijk de tent opzetten (want een beetje tipsy) en meteen gaan slapen.

vanomobil reisverslag jonas vandecasteele toscane

Op de terugreis deden we nog een tweedaagse tussenstop in de Dolomieten. We wandelden onder andere door de Alpe di Siusi (prachtige weilanden in de bergen) en langs Lago di Carrezza (prachtig meer). In de bergen miezerde het regelmatig, maar onder de luifel van Roady was er voldoende ruimte om te schuilen en te bbq’en.

We stopten nog eens in München, voor een heerlijk typische Duitse worst met sauerkraut en een litertje bier erbij, en reden de volgende dag ons Belgenlandje weer binnen.

Tekst & foto's - Jonas Vandecasteele
Volg ons op Instagram: @capture_photography_be