On the ROADY - Sofie & Robbe

  • On The Road
Terug naar overzicht

Hoi! Wij zijn Sofie (26) en Robbe (28), twee avonturiers pur sang. In de week vind je ons in het Gentse, in het weekend trekken we er zo veel mogelijk op uit, nieuwe ervaringen tegemoet. In 2017 maakten we onze eerste roadtrip door Ierland met een Westfalia Kepler. We waren meteen verkocht. De vrijheid en flexibiliteit die een camper met zich meebrengt is voor ons nog steeds ongeëvenaard. In 2019 besloten we om in 10 maanden van Canada tot Panama te rijden in een omgebouwde campervan. Met 30 000km op de teller spreken we nu al over ‘het mooiste avontuur van ons leven’. De coronacrisis zorgt ervoor dat we ook dichter bij huis gingen kamperen. Soms slapen we in onze auto, soms in onze tent… maar we zijn alijtd op zoek naar goede alternatieven. Toen een vriendin ons de link naar de instagram wedstrijd van Vanomobil stuurde, waren we meteen verkocht: die Jeep met daktent moesten we uitproberen!

Vanomobil blog Roady Sofie Vandenhende


On the roady

Op donderdag halen we Roady op in Deerlijk en na een uitgebreide pitstop langs de Colruyt, zijn we klaar voor 5 dagen on the road. We volgen onze klassieke strategie: kies een bestemming, maar hou je er niet aan vast en de kortste weg is niet altijd de mooiste weg. Van zodra we de eerste rotsen zien op het Viaduct de Beez bij Namen, nemen we de eerste afrit en vervolgen we onze tocht op lokale wegen. En dat loont, want na een wandeling bij Le Tombeau du Géant rijden we langs een micro-brouwerij in Rochehaut. We parkeren Roady gemakkelijk langs de kant van de weg en ontdekken er hun degustatie palet aan bieren. Die andere wandeling doen we morgen wel, santé! ‘s Avonds rijden we richting een afgelegen picknick zone en zetten we de tent omhoog. Verrassend genoeg staat de tent in 2 minuten op. Des te meer tijd om te koken en te genieten van de zonsondergang achter de heuvels. Bij het slapengaan voelt de daktent voor ons niet aan als tent, eerder als een coole boomhut. Via een uitschuifbare ladder klimmen we naar boven en leggen we ons neer op een zachte matras. We horen een laatste uil in de verte, slaapwel.

Vanomobil blog Roady Sofie Vandenhende


Roady vs Porsche

De volgende dag rijden we richting Luxemburg, we huren er mountainbikes en nemen ze mee op het fietsenrek achterop de jeep. Het weer valt echter tegen, wat ons doet besluiten verder te rijden richting het kasteel van Vianden, een van de bekendste trekpleisters van Luxemburg. Even later parkeren we ons op een viewpoint en wanneer we uitstappen beseffen we dat we ons midden tussen een 20-tal Porsches hebben geparkeerd. We twijfelen, maar besluiten ons niet te generen. Roady mag gezien worden tussen al die straffe bakken! De Porsche-fanaten kunnen er ook wel mee lachen. ‘s Avonds blijft het weer miezeren, maar dat verpest ons humeur niet. De wagen heeft immers een luifel, waaronder je warm kan zitten en droog kan koken. We vinden het wel grappig dat de luifel bijna dubbel zo lang is als de compacte jeep. We zouden er zo nog een Roady onder kunnen parkeren ;)

Vanomobil blog Roady Sofie Vandenhende


Spontane Burgerking

Op zaterdag rijden we verder naar het zuiden van Luxemburg om te mountainbiken in Little Utah, een nieuw aangelegd mountainbike gebied dat bekend staat voor haar rode rotsen. We kijken onze ogen uit en mountainbiken tot in de late uurtjes. Pas na 21u komen we aan op onze slaapplek. We laten de daktent omhoog en beginnen het kookgerei te installeren. We merken wel dat we eigenlijk te uitgeput zijn om nog uitgebreid te koken. Wanneer Robbe tussen het afval van andere toeristen een zak van de Burgerking ziet, is de beslissing snel gemaakt. 2 minuten later is onze luifel weer opgeplooid en zit de daktent weer in zijn shell. We worden met de minuut enthousiaster over de setup van Roady, die 100% past bij onze spontane escapades. De burger smaakte des te meer.

Vanomobil blog Roady Sofie Vandenhende


Grotten en edelherten

Op zondag beslissen we onze terugtocht in te zetten en rijden we terug naar de Belgische Ardennen. We zien een reclamebord richting de Grotten van Han en besluiten het park te bezoeken. De grotten zijn ronduit spectaculair, maar wat ons het meeste zal bijblijven is het aansluitende dierenpark met honderden edelherten en damherten. Echt magnifiek. Moe, maar voldaan rijden we terug richting het Gentse. Op maandag brengen we Roady terug naar Vanomobil. Hij voelt bijna als de onze, maar nu is het toch tijd dat hij nieuwe reizigers gaat enthousiasmeren. Tot binnenkort Roady!

Vragen over reizen of gewoon interesse in onze avonturen?
Volg ons op instagram @sofie_travels
Of stuur ons een mailtje via sofietravelswithyou@gmail.com 

 

Sofie & Robbe ♥ Roady

Flexibel: in minder dan 5min ben je uitgestald of opgekraamd, ideaal voor de spontane reiziger
Een daktent is geen echte tent: je slaapt zacht en hebt enkel een laken nodig
Lager verbruik: je verbruikt veel minder dan een volwaardige camper (9,5l/100km)
Compact: je bent veel wendbaarder in kleine steegjes en ondergrondse parkings
Budgetvriendelijk: door de keukenset en het gasvuurtje kan je zelf je eigen potje koken
 
 

Klik hier voor meer info over Roady!