ON THE ROADY - Dara & Thomas

  • On The Road
Terug naar overzicht

ON THE ROADY

Op pad gaan met Roady was iets dat ons beiden meteen enorm fascineerde. En niet enkel ons, zo bleek al snel toen we de parking van Vanomobil verlieten. Roady trok meteen heel wat ogen. Zeker zodra de daktent op stond, kwamen heel wat enthousiaste, nieuwsgierige omstaanders dichter bij.

Vanomobil blog roady
 

Daktenten en kastelen

Op onze eerste stop in Dinant, bezochten we de burcht en kathedraal en maakten er een ritje met de kabelbaan. Na het avondeten gingen we met Roady terug op pad op zoektocht naar een geschikte slaapplek. Deze vonden we in Houyet, vlak aan de Lesse. Hier konden we voor het eerst een nacht doorbrengen in de daktent met zalig zicht op de kabbelende rivier. We waren aangenaam verrast door het comfort van de matras en de grootte van de daktent. Thomas (die 1m90 groot is), kon er zonder problemen languit in liggen en in rechtzitten. Naast het comfort en de grootte, was de kampplaats ook heel gemakkelijk en snel op te zetten en af te breken. Onderweg naar Luxemburg maakten we nog een tussenstop bij Chateau de Walzin (in de buurt van Dinant). Dit kasteel zelf was niet te bezoeken, maar we vonden wel twee uitzichtpunten van waaruit we het prachtige, sprookjesachtige kasteel op de rots konden bewonderen, een echte aanrader. Eens in Mullerthal toegekomen, deed de luifel van Roady goed dienst als bescherming tegen de regen.

Vanomobil blog roady
 

Mullerthal Trail

Na een goede nachtrust begon de derde dag van ons Roady avontuur met een stevig ontbijt en een verse koffie. De Mullerthal Trail is een netwerk van prachtige wandelpaden doorheen de Luxemburgse bossen van maar liefst 112km. We besloten een deel van deze trail te wandelen en waren aangenaam verrast door de prachtige en diverse natuur, de bossen en de gigantische rotsen met spleten waar we over en door moesten wandelen. Ook de bekende Schiessentümpel waterval gingen we bewonderen.

Vanomobil blog roady
 

Cultuur in Luxemburg

De volgende dag besloten we het over een andere boeg te gooien: cultuur! We gingen van start met een bezoek aan Chateau de Beaufort en de rest van de dag brachten we door in Luxemburg stad met al zijn pracht en praal. Die avond reden we nog naar La Roche-en-Ardenne, waar we onze laatste nacht met Roady doorbrachten. Om onze laatste dag van de roadtrip sportief af te sluiten, trokken we ons zwemgerief aan om enkele uren te kajakken in de Ourthe.

Vanomobil blog roady

Deze roadtrip leerde ons niet alleen een nieuwe manier van rondtrekken en kamperen kennen, maar ook een nieuw gevoel van vrijheid en comfort. Dit werd natuurlijk ook bevorderd door de vele goed samengestelde optiepakketten van Vanomobil, zoals de Kitchen Box, Outdoor Box en zelf de Porta Potti, die we met Roady meekregen. We kunnen concluderen dat we slechts 1 nadeel van onze trip met Roady ondervonden hebben, namelijk dat deze veel te kort was! Wij verlangen naar meer Roady!

– Dara De Coensel -
Volg ons op instagram @daradecoensel