Looptocht Compostella

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven en ondervoorzitter van het Leuvens kankerinstituut (LKI). Hij is ook papa van een zoon met kanker, Pieter. Uit dankbaarheid omdat Pieter er vandaag nog is en uit respect voor de moed die kankerpatiënten elke dag moeten opbrengen, onderneemt Johan een heel bijzondere tocht.
Op maandag 21 augustus begint hij aan een looptocht van Gasthuisberg naar Santiago de Compostela, met in zijn rugzak brieven en berichten van mensen die vechten tegen kanker of die de gevolgen hiervan moeten dragen. In deze brieven kunnen zij hun ervaringen neerschrijven, zorgen delen of hoop uitdrukken. Ook familieleden en vrienden van patiënten kunnen hun boodschap kwijt. Bij zijn aankomst zal Johan de post op een symbolische manier afleveren.

100 km per dag...!

Johan wil Compostela eind september al bereiken, dat betekent dat hij 80 tot 100 km per dag zal moeten lopen! Dit is een zeer grote fysieke uitdaging. Hij zal tijdens zijn tocht goed begeleid worden (oa door een Vanomobil camper) en elke week een rustdag inbouwen.

Wil je de tocht van Johan op de voet volgen, of hem helpen door een km te sponsoren of zelfs een fundraising te organiseren, surf dan snel naar de mooie website die ze voor dit doel hebben gemaakt  via http://www.post-voor-compostela.be/