Knaus Tourer Van in première bij Vanomobil Deerlijk

  • Motorhome Update
Terug naar overzicht

Ontdek de KNAUS  Tourer Van: een volwaardige motorhome met het rijgedrag van een monovolume en kleiner dan een campervan!
De opdracht die de KNAUS designers twee jaar terug meekregen bij de start van het TOURER VAN project was niet min: het rijplezier van een auto combineren met de ruimte en het comfort van een volwaardige camper. Het moest de ideale camper worden voor lange uitstappen (tot 2 maanden) met z'n 2tjes waarbij elke bestemming, hoe avontuurlijk ook, bereikbaar is! Daarenboven mocht de reiziger niet inbinden aan comfort, dat betekent een binnenbreedte en hoogte van minstens 2 meter, een 2 persoonsbed van minstens 2m lang, een volwaardige keuken met een koelkast van minstens 90L, een volwaardige badkamer met een aparte douchecel en een fietsengarage voor 2 fietsen!

Aan u om te oordelen of KNAUS met deze TOURER VAN geslaagd is in zijn opzet! Wij zijn alvast overtuigd van dit prachtige staaltje werk, want deze Tourer Van beantwoordt aan alle eisen en zelfs meer! Voor het chassis kozen ze, niet verwonderlijk, voor de VW T6.1, het meest iconische chassis in onze sector, in Duitsland respectvol "Bulli" genoemd, want dit chassis biedt een rijgedrag die niet van een luxeberline te onderscheiden is. Daarenboven kan je alle denkbare rijhulp- en veiligheidssystemen bestellen, wat niet het geval is bij andere. 

Vanomobil Tourer Van

Exclusieve buitenlook dankzij de Ascot grijze buitenlak met meegelakte frontbumper gecombineerd met 17" alu velgen​. In de raamkaders van de stuurcabine werd verduistering ingebouwd en binnen geniet je van LED "Ambient" verlichting voor extra gezellige binnensfeer.

De Tourer Van is uitgerust met een kwalitatieve Evopore HRC matras, want op vakantie wil je even goed of nog beter slapen als thuis. De zithoek kan ombouwen tot een extra noodbedje of beter nog, je kan een volwaardig extra 1p of 2p bed bijbestellen die dan via een eenvoudig, handig maar ingenieus systeem ingebouwd zit in de cabinepet.

vanomobil tourer van

De opbouw kan je geen wonder noemen, maar toch zeker een technisch meesterwerk: hoe slaag je erin om al deze eisen in een reisvoertuig van slechts 5.89m lengte (langst mogelijke opbouw op een T6) te krijgen? Het toverwoord: multifunctionele oplossingen zoals de Xpand badkamer, waarbij de uitbreiding van het bed achteraan op de douche komt.

Tourer van Vanomobil

Om de lancering van deze TOURER VAN extra in de verf te zetten, kan je hem momenteel tijdens onze VANO DAYS in een speciale 'Vansation' versie bestellen. Deze beperkte reeks biedt je een hele resem leuke extra's aan een beperkte meerprijs.

Klik hier voor meer info over de uitrusting van deze camper en de Vansation extra's.