Klant aan het woord - Alexander

  • On The Road
Terug naar overzicht

Nu het nogal bizarre jaar 2020 er bijna op zit willen wij Vanomobil ook bedanken om veilig reizen toch een beetje mogelijk te maken.

We zouden normaal met de paasvakantie een weekje motorhome proberen (initieel met de SB700 omdat dat toen de enige nog beschikbare optie was), maar dat werd door Covid en in samenspraak omgeboekt naar november en onze voorkeursmotorhome bleek dan wel nog vrij: de Welcome 716.

Uiteindelijk konden we van 5/11 tot 13/11 dan toch wat ervaring opdoen met de motorhome, hoewel in beperkte omstandigheden. De extra dag die we van jullie kregen was zeker mooi meegenomen, bedankt!De eerste 4 nachten stonden we op de parking van een gesloten B&B/hoeve in Zonnebeke en we konden er met stroom, water en sanitair rustig de camper leren kennen. Met schapen, paarden, velden en bossen als buren was het toch echt vakantie. Dat het weer voor november super mooi en zacht was, was natuurlijk een groot pluspunt.Daarna zijn we toch even tot de uithoek van ons land gereden (bedank voor alle tips) in de streek van Bouillon en stonden we telkens op een andere plaats (camping, camperstopplaats …) om toch een beetje het camper gevoel te krijgen. Tot slot gingen we met de opgedane ervaring naar onze laatste stopplaats: moederziel alleen en met een super gevoel van vrijheid! Aankomen, even rondkijken, oriëntatie kiezen (wind, zon, uitzicht), oprijblokken zetten... Dan wandeling, aperitiefje, koken voor vijf, gezelschapsspelletjes... Zalig!De Welcome 716 was zeker de goede keuze. Twee aparte tafels, wat met 3 kinderen -die niet altijd hetzelfde willen doen- echt een pluspunt is.

Doordat alle bedden overdag verdwijnen heb je ook nog veel plaats en verrassend veel opbergplaats. Dit grote voordeel is ook het nadeel, je moet 's avonds alles ombouwen om te slapen. Maar na een paar nachten ging dat al veel vlotter dan de eerste nacht. Een ander nadeel van een grote mobilhome is dat er dan ook meer is om te poetsen nadien. Dat maakt huren voor een weekend echt niet opportuun, zoals jullie zelf hadden aangegeven, maar nu weten wij het ook.

Alles is dankzij jullie tips en goede zorgen voortreffelijk verlopen en zeker voor herhaling vatbaar. Zelfs volgens de kinderen viel het goed mee al moeten we volgens hen volgende keer wel een motorhome met wifi nemen ;-) Het blijft koffiedik kijken naar maatregelen voor de nabije toekomst, maar allicht is jullie planning reeds goed gevuld want het is een leuke en zeer corona veilige manier van reizen.

Tot heel binnenkort,

Groeten
Alexander