Je motorhome laten financieren

  • Tips & Tricks
Terug naar overzicht

Je hoeft niet over een spaarboek te beschikken om van een motorhome te kunnen genieten. De meerderheid van onze klanten koopt hun camper immers op financiering. Een maandelijkse afbetaling aan ongezien lage tarieven in ruil voor de vrijheid van het reizen waar en wanneer je maar wil, goeie deal toch? Bovendien ontzorgen we je graag van alle administratieve rompslomp, zodat jij kan focussen op je reisplannen.

Vanomobil financiering
 

Wist je dat?

  • Ja, geld lenen kost ook geld, maar de tarieven staan momenteel historisch laag.
  • Zelfs al heb je wel voldoende gespaard, dan nog kan het interessant zijn om je spaarcenten als appeltje voor de dorst of als noodfonds te houden en je motorhome te laten financieren.
  • 70% van onze klanten hun motorhome op financiering aankopen, ongeveer de helft daarvan sluit de financiering af via Vanomobil.
  • Je kan ervoor kiezen het volledige bedrag of slechts een deel van het bedrag te laten financieren.
  • Indien het om hele grote bedragen gaat, kan een voorschot gevraagd worden, zodat de maandelijkse bijdrages betaalbaar blijven.
  • Doordat een motorhome langer zijn waarde behoudt dan een auto, kan je de afbetaling spreiden over 12 jaar. Dat belet je niet om hem eerder te verkopen, je kan je krediet immers altijd vroeger beëindigen of het nog openstaande saldo meenemen in een nieuwe financiering. 
  • Je kan de motorhome tweedehands verkopen vooraleer de volledige lening is afbetaald. Neem gerust contact op met jouw contactpersoon bij Vanomobil en dan bespreken we wat voor jou de beste oplossing is. Een motorhome behoudt zijn waarde langer, waardoor de kans groot is dat de overnameprijs minstens overeenkomt met het openstaande saldo.
  • Er zijn twee mogelijkheden om een financiering te bekomen: via Vanomobil of via je eigen bank.
Vanomobil financiering
 

Financiering via Vanomobil

Vanomobil is een door Febelfin officieel erkende bemiddelaar in consumentenkredieten. Onze verkopers beschikken over het vereiste getuigenschrift, waarvoor ze regelmatig opleidingen moeten volgen en examens moeten afleggen. Ze kunnen je dus helpen een voor jouw geschikte financiering te bekomen.

Het grote voordeel is dat je heel snel weet waar je aan toe bent. Tijdens het verkoopgesprek doet onze verkoper voor jou de aanvraag en een kwartiertje later weet je al of je in aanmerking komt. Indien je een lening wil voor meer dan €50 000 moet de aanvraag wel langs het creditcomité, maar zelfs dan nog ben je sneller geïnformeerd dan dat je een afspraak moet maken bij je eigen bank.

We werken al jaren samen met Alpha Credit, dochtermaatschappij van BNP Paribas Fortis. Er zijn natuurlijk ook andere spelers op de markt zoals Cetelem, Record Bank, Van Breda Car Finance en nog zoveel meer. Wij kiezen echter reeds jaren voor Alpha Credit. Eerst en vooral omdat de tarieven altijd bij de laagste op de markt zijn. Verder zijn ze heel correct en krijgen we heel snel antwoord op een kredietaanvraag, zelfs op zaterdag. Samen zorgen we voor de voor jou voordeligste lening. 

De goedkeuring voor financiering door Alpha Credit is afhankelijk van heel wat verschillende factoren en elke aanvraag wordt case per case bekeken en behandeld. We garanderen dus een persoonlijke opvolging van jouw dossier.

Tot slot nemen we alle administratie graag voor onze rekening, zodat jij kan focussen op je reisplannen.
 

Financiering zelf regelen

Je kan natuurlijk ook zelf een lening afsluiten, bijvoorbeeld bij je eigen bank. Maar uit ervaring blijkt dat het daar gemakkelijk enkele weken kan duren vooraleer alles rond is. In dat geval raden we sterk aan om de aankoop al vast te leggen “onder voorbehoud van financiering”. Op die manier neem je gratis een optie op je droomcamper en loop je niet het risico dat anderen je te snel af zijn terwijl jij nog bezig bent met de regelingen bij de bank.

 
Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met onze verkopers.
 
Let op: geld lenen kost ook geld.