In kolonne door Frankrijk

  • On The Road
Terug naar overzicht

Misschien ben je hen wel tegengekomen deze zomer: vier motorhomes, waarvan één gestipte, die in kolonne langs de Loire reden of in een cirkel op een camping opgesteld stonden. Dan hoef je niet langer te speculeren over hun verhaal, je kan het hier lezen. Ontmoet Ciska en haar grote en hechte familie.


 
Dag Ciska! Jullie trokken er deze zomer op uit met maar liefst vier motorhomes?!
Ja! (lacht) Dat was echt geweldig. Mijn man en ik wilden graag met onze drie kinderen en hun gezinnen op reis. Ze hadden elk hun partner mee en twee van hen namen een kindjes mee van een jaar. Met zo’n bende reizen kan al snel heel intens worden natuurlijk, daarom was het ideaal dat we elk onze motorhome hadden. Zo was er toch voldoende comfort en privacy voor elk van ons.
 
Dat klinkt inderdaad als de perfecte reisformule voor een grote familie.
Inderdaad. We hadden op voorhand een camping geregeld waar we veel ruimte hadden. Zo konden we de motorhomes in een cirkel te zetten. Op het binnenplein stond dan een partytent met lange tafel waar we samen konden eten en genieten. Als we gingen slapen trokken we ons dan terug in onze motorhomes. Perfect.
 
Maar jullie vertrek verliep niet zo vlot als gehoopt?
Nee dat klopt, we hadden echt pech. Één van de campers gaf plots een foutmelding, net toen we wilden vertrekken. We zijn dan met een volgeladen motorhome terug naar Vanomobil gereden en hebben alles moeten overladen op de parking naar een reservemotorhome. Dat was natuurlijk even balen hé, maar we waren wel heel opgelucht dat onze reis gewoon kon doorgaan zoals gepland.


 
Waar gingen jullie dan uiteindelijk heen?
De eerste week stonden we op Camping du Tertre bij Lac d'Amance in Troyes. We gingen vooral veel varen en waterskiën op het meer, dat was echt super. Daarna hebben we nog twee dagen samen in kolonne gereden en wildkampeerden we langs de Loire. Wildkamperen mag eigenlijk niet in Frankrijk, maar we kozen onze plekjes zorgvuldig uit en zorgden ervoor dat we niemand last bezorgden. Daarna zijn we opgesplitst. Mijn jongste zoon heeft nog heel Normandië verkend en kampeerde op de stranden met de voetjes in het zand. Hij en zijn vriendin hebben meer van het camperleven genoten dan ze in eerste instantie verwacht hadden. Mijn dochter had nog een trip door Engeland gepland. Corona strooide echter roet in het eten en die plannen vielen in het water. Een hele teleurstelling natuurlijk. Bovendien had hun kindje nood aan zijn eigen bedje dus zijn ze dan maar terug naar huis gereden. Mijn oudste zoon, ten slotte, is nog helemaal naar Île de Ré gereisd. Ook zij vonden het camperleven helemaal geweldig. Toen ze terug thuis kwamen, hebben ze zelfs de laatste nacht nog op hun oprit gekampeerd. Bij het opstaan begon mijn schoondochter uit gewoonte het flesje op te warmen op het gasvuur terwijl ze gemakkelijk de microgolf in hun huis kon gebruiken (lacht). En mijn man en ik? Wij zijn nog enkele dagen op hotel geweest… dat deed wel deugd na een week kamperen! (lacht)


 
Wat was voor jou het hoogtepunt van de reis?
Ik heb enorm genoten van de avonden onder onze partytent, omgeven door onze motorhomes. Als je iets nodig had, liep je gewoon even je motorhome binnen om het te halen, we hadden alles zo bij de hand. We hadden ook lichtjes opgehangen, er was muziek en we genoten hele avonden van elkaars gezelschap. En dat met de mensen die je het allerliefste ziet. Echt supergezellig!

Zouden jullie het opnieuw doen?
Zeker weten! Maar ik denk wel dat we zullen wachten tot de kinderen een jaar of vier zijn. Nu hadden ze de ideale leeftijd: je kon ze gewoon in hun stoel of mobiel parkje zetten en je wist zeker dat ze veilig waren. Ze sliepen ook in een soort van strandtentje met matrasje en muggennet met rits. Op die manier zag je hen, lagen ze comfortabel maar konden ze toch nergens heen. Maar volgend jaar zullen ze niet meer zo gemakkelijk blijven zitten hé en dan wordt het meteen minder evident. Je moet ze constant in de gaten houden, erop letten dat ze niet weglopen of zichzelf op een andere manier in gevaar brengen. Eens ze wat ouder zijn, doen we dergelijk reisje zeker opnieuw!
 
Super! Heel erg bedankt om je verhaal met ons te delen en de groetjes aan de hele familie.