Huuravontuur - Two’s company, three’s a party

  • On The Road
Terug naar overzicht

Vanomobil blog dirk dierickx
Al jarenlang verkenden we samen met twee bevriende koppels de wijde wereld. Toen kwam Corona en opeens viel alles stil. Desondanks vonden we charme in het (her)ontdekken van onze dichte omgeving. Tijdens onze zoektocht naar alternatief avontuur belandden we op de Vanomobil website. Niet veel later stonden we in de showroom in Deerlijk, waar Cecile drie motorhomes voor ons reserveerde. Zo had elk koppel ‘coronaproof’ zijn eigen ‘bubbelvan’ en konden we toch samen op reis!

Het oorspronkelijke idee was om gedurende twee weken door Schotland te reizen. Maar dat viel in het water toen de grenzen opnieuw sloten en dus stuurden we bij richting onze eigen Ardennen. Een vlugge voorbereiding leerde ons dat er naast enkele klassieke wandelingen zoals deze in de valleien van de Ninglinspo en de Hoëgne, nog meer dan genoeg mooie wandelingen zijn om de veertien dagen te kunnen vullen.

Vanomobil blog dirk dierickx

Halfweg april 2021 mochten we onze campervans in ontvangst nemen en na een uitgebreide uitleg voelden we ons al ervaren camperaars. In eerste instantie zagen we wel een beetje op tegen de rompslomp van het ledigen van de afvalwatertank en het chemisch toilet maar dat bleek ongegrond. Meer nog, in de praktijk heeft dit zelfs enkele ‘komische’ momenten opgeleverd.

We waren heel aangenaam verrast door de autonomie die deze campervans bieden. We moesten slechts om de drie dagen eens een camperplaats opzoeken om aan te sluiten op de stroom, te lozen en vers water te tanken. We hielden vooral van de avonden waarop we konden vrij staan: in alle rust genieten van de natuur bij een BBQ en kampvuur. We vonden enkele toffe locaties met de park4night app, maar de mooiste plekjes kwamen we heel toevallig tegen op het einde van een doodlopend straatje bijvoorbeeld.

Vanomobil blog dirk dierickx

Halverwege onze trip gingen de grenzen voorzichtig open en besloten onze buren in Luxemburg hun terrassen te openen. Dankzij de flexibiliteit van het reizen met een camper, smeten we het roer om en gingen daar even dankbaar genieten op de zonnige terrassen van het mooie Vianden.

Uiteindelijk werd dit een ongelooflijk toffe vakantie met elke dag mooie wandelingen en nog mooiere avonden. Een echte aanrader die onze batterijen volledig heeft opgeladen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Vanomobil blog dirk dierickx

Wie? Dirk Dierickx
Reispartners? Echtgenote en 2 bevriende koppels
Bovenaan de bucketlist? Schotland
Camper?
Westfalia Amundsen 600D
Chausson Twist Exclusive V594
Knaus Boxstar Street 600