Giraffen, olifanten en motorhomes

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Bellewaerde, het attractie- en dierenpark uit Ieper is een gekende klant bij Vanomobil. Ze huurden al meermaals een motorhome om geboortes en dierentransporten te ondersteunen.

Gisteren werd Fahim, de aziatische olifant van 15 jaar naar de Nederlandse dierentuin Blijdorp in Rotterdam gebracht. Bellewaerde heeft intussen al heel wat ervaring en speelt een belangrijke rol in het Europese kweekprogramma. Als erkende dierentuin ontvangen ze al jarenlang mannelijke olifanten van 4 tot 5 jaar oud. De olifanten verblijven er tot ze geslachtsrijp zijn en krijgen al die tijd target- en transporttrainingen. Uiteindelijk worden de olifanten dan geïntroduceerd in een kweekgroep.

Nee, Fahim werd natuurlijk niet in een motorhome vervoerd. Maar zijn verzorgers wel! Op die manier kunnen zij meereizen en ter plaatse overnachten om het hele proces op de voet te volgen en in goede banen te leiden. Intussen is Fahim veilig en wel aangekomen in zijn nieuwe thuis. En daarmee is de laatste olifant uit het park vertrokken, want er werd besloten te focussen op de giraffen.

Eerdere huurmotorhomes werden ingeschakeld bij de geboortes, bijvoorbeeld de geboorte van giraf Safiya vorig jaar. Bellewaerde zet immers in op de bescherming en overleving van de bedreigde Rothschildgiraffen. Dit zijn zeer delicate geboortes en het is belangrijk dat de verzorgers continu aanwezig zijn bij de hoogzwangere giraf en vervolgens ook bij de kersverse moeder en baby. Zo worden de dieren voortdurend geobserveerd en kan heel snel aan hun noden voldaan worden. De verzorgers wisselen elkaar af bij het waken over de dieren en hebben de motorhome ter beschikking als onderdak en rustplaats met alle gewenste voorzieningen en gemakken.

Wij bij Vanomobil vinden het natuurlijk super dat we hieraan kunnen bijdragen en kijken al uit naar de volgende gelegendheid.

Bellewaerde Vanomobil