Daktenten, dit moet je erover weten!

  • Tips & Tricks
Terug naar overzicht

Een ingebouwd pop-up dak op je campervan, superhandig als je extra slaapruimte nodig hebt, maar niet goedkoop, zeker niet als het als tijdelijke oplossing moet dienen. En dus hebben wij vanaf nu een budgetvriendelijkere en flexibelere oplossing: een afneembare daktent!

Ideaal als je sporadisch nood hebt aan extra slaapplaatsen omdat je één keer per jaar vrienden meeneemt of je de koffer vrij wil houden voor sportmateriaal (zoals fietsen, moto’s of surfmateriaal). Hierdoor ervaar je een zalig gevoel van vrijheid om te gaan, staan en slapen waar je maar wilt.
 

Wat is een daktent?


Het woord spreekt voor zich: een tent met matras die je installeert op het dak van je wagen of in ons geval vooral op je campervan. Daktenten bestaan er in allerlei soorten en maten, maar na grondig marktonderzoek kozen we voor de kwalitatieve Columbus Variant van Autohome, de ideale keuze voor een campervan.
 
Je kan de daktent het best vergelijken met een grote dakkoffer: zowel qua afmetingen als flexibiliteit. Bovendien heeft de hardcover een aerodynamische vormgeving en een luxe uitstraling. De daktent is uitgerust met twee gasveren waardoor deze gemakkelijk aan één kant openklapt en een leuk en comfortabel extra bed op het dak van je campervan te voorschijn tovert. De daktent bestaat in verschillende maten, dus ook de grootsten onder ons kunnen comfortabel liggen. De interieurruimte is opvallend hoog. Het toegepaste tentdoek (Airtex®) is van een uitstekende kwaliteit, bijzonder goed waterafstotend en getest bij extreme temperaturen. De drie toegangen zijn voorzien van een (afritsbaar) muggengaas, er is een ingebouwd LED-licht & daarnaast is er nog een handig opbergnet aan het plafond. Het dak van deze tent is geïsoleerde en voorzien van een uitgekiend ventilatiesysteem, welke bijdraagt aan een verhoging van het comfort. Wanneer je de tent niet meer nodig hebt en sluit, kan je de hoofdkussens, slaapzakken of dekbedden gewoon laten liggen.


 

Pop-up dak of daktent?


Je leest het goed! Bij de aankoop van een daktent bespaar je maar liefst €2000 à €3000 ten opzichte van een ingebouwd pop-up dak. Goedkoper, maar zonder onder te doen in comfort en gebruiksvriendelijkheid. De binnenruimte van een daktent is immers hoger dan de binnenruimte van een pop-up dak (in de meeste gevallen ongeveer 50cm extra beweegruimte). En dankzij de drie grote openingen geniet je van een magnifieke view. Het grootste verschil is eigenlijk dat je de tent langs buiten moet betreden in plaats van langs de binnenkant. Maar in bepaalde situaties kan dit net voor extra gemak en privacy zorgen.


Het tweede grote voordeel is de flexibiliteit van de daktent. Je koopt immers een campervan om er lang van te kunnen genieten, ook al evolueert je situatie. Komt er een moment waarop je de daktent niet nodig hebt, dan kan je die demonteren en stockeren. Extra pluspunt is dat er geen rekening mee moet gehouden worden bij het plaatsen van de dakluiken en verlichting van de campervan, waar dat bij een ingebouwd pop-up dak wel het geval is.
 
Conclusie: ben je op zoek naar een lange termijn oplossing voor extra slaapplaatsen, dan is een geïntegreerd pop-up dak zeker de investering waard. Maar ben je op zoek naar een tijdelijke, goedkopere oplossing, dan bieden onze daktenten het antwoord op je vraag.


 

Past deze daktent ook op mijn voertuig?


Absoluut! De daktenten zijn zorgvuldig uitgekozen voor onze campervans, maar passen zeker ook op bijna elke auto met een hard dak. Zo kan je met je daily driver zonder zorgen op roadtrip vertrekken. Twijfel je toch nog? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten, zij geven je graag advies op maat van je voertuig.
 
Zijn je kinderen eenmaal uit huis, dan kan deze kwalitatieve daktent nuttig gebruikt worden! Zo kunnen ze zelf op avontuur vertrekken met de daktent op hun dagdagelijkse auto. Wat een luxe!


 

Specificaties


De Columbus Variant daktent wordt standaard geleverd met:
  • Universele klemmen voor bevestiging op de dakdragers
  • Matras
  • LED-lamp
  • Verstelbare aluminium ladder
  • Beschikbaar in zwart en wit
  • Gewicht: 65kg voor de standaard zonder montage
  • Extra hoogte montage? 30cm
  • Afmetingen (LxBxH): 
> Standaard daktent 210 x 145 x 30/150 cm (geschikt voor personen tot 1m85)
> X-Long daktent 230 x 145 x 30/150 cm (geschikt voor personen tot 2m05)
 


 

Wij monteren de daktent voor jou!


Door het gewicht van de daktent en de hoogte van een campervan is de montage ervan niet evident. Het vraagt enige kennis, skills en meerdere mankrachten om de daktent stevig en veilig op het dak van de campervan te monteren of er weer af te halen. Ook de stockage van een daktent is niet vanzelfsprekend, hoe transporteer je de koffer en waar kan je hem veilig opbergen?

Daarom voorzien we een extra service waarbij je jouw daktent kan laten monteren, demonteren en stockeren door en bij ons! Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kan je tijdens dit arbeidsintensieve proces genieten van een heerlijke koffie. 

Montage daktent: 150 euro incl. BTW
Demontage daktent: 150 euro incl. BTW* 
Stockage daktent: 150 euro incl. BTW*, per begonnen jaar

* Telkens je de daktent door ons laat demonteren krijg je er één jaar GRATIS stockage bij!


We hebben nu reeds talrijke klanten deze oplossing aangeboden, tot grote tevredenheid van ouders en kids! Dus wees er snel bij & bestel alvast jouw daktent via onze Webshop of kom eens langs in de showroom!

Heb je nog bijkomende vragen over daktent of de installatie ervan? Neem dan gerust contact op met ons!
Eerst eens testen of het echt iets voor jou is? Roady, onze felrode Jeep Renegade met daktent staat altijd klaar om op avontuur te gaan! Reserveer Roady via deze link!