Altijd thuis bij Willy, de Bürstner Copa

  • On The Road
Terug naar overzicht

Kamperen heeft altijd in ons bloed gezeten. In 2021 trokken we een maand met een daktent op onze Berlingo door de mooiste natuurplekjes in Frankijk. Dat was leuk, maar reizen met een daktent wordt wel wat oncomfortabel als je dagen aan een stuk regen hebt, wat we meemaakten in de Jura. Daarom leek een camperbusje ons de ideale oplossing, want dan kan je toch gezellig binnen eten en heb je wat meer binnen leefruimte bij slechter weer. Dat was het begin van een zoektocht naar ons perfect camperbusje!

vanomobil blog mieke declercq
Liefde op het eerste zicht
Toen we bij Vanomobil de Ford Bürstner Copa 500 spotten, waren we meteen verkocht! Een gezinsauto die ook als camperbusje bruikbaar is, de perfecte combinatie voor ons. Halverwege juni mochten we ons campertje ophalen, die we meteen doopten tot “Willy”.

Jaar vol mooie herinneringen
In dat eerste jaar hebben we al zot veel mooie herinneringen gemaakt.  Mooie zonsondergangen, heerlijke wokgerechtjes bereid in onze eigen keuken, gezellige Campspace-plekken om te overnachten. Het allermooiste gevoel is toch wel het feit dat je altijd thuis bent. Je hebt altijd je huis met je eigen spulletjes mee. Vroeger deden we ook al heel vaak roadtrips en wisselden we om de 1 à 2 nachten van hotel of camping. Nu verzetten we gewoon onze thuis van de ene mooie plek naar de andere. Willy heeft ons op verschillende weekendjes gebracht, zowel natuurtrips als citytrips. Zo genoten we van de Kempen en van Limburg, maar stonden we ook pal in het centrum van Tilburg op de stadscamping of stonden we aan de rand van Den Haag voor een weekendje shoppen & musea. In de schoolvakanties trokken we o.a. een weekje naar het Duitse Sauerland en dit voorjaar gingen we in de paasvakantie tien dagen naar Devon & Cornwall, om er te genieten van de ruige en woeste natuur. Daar hadden we bijna iedere dag een fantastisch uitzicht op de zee, zalig was dat.

vanomobil blog mieke declercq
Perfect op maat van ons gezin
Het allerbelangrijkste voor ons was dat - als het regent - we een comfortabele binnenruimte hebben om gezellig te zitten en te koken. En dat is helemaal geslaagd. Willy is helemaal niet groot, maar dat zorgt ervoor dat het heel erg cosy en gezellig is. We reizen met drie, en we hebben het gevoel dat het busje helemaal perfect op maat gemaakt is voor ons. Als we langer weggaan, past niet alles in de kastruimtes, maar door de grote bagageruimte achteraan, krijgen we perfect alles mee.

Geen toilet, win-win
Het gebrek aan sanitair in de Copa deert ons niet, integendeel. Geen toilet betekent immers dat we er ook geen schoon hoeven te maken, win-win dus. Heel af en toe als er eens iemand 's nachts moet opstaan om naar het toilet te gaan, is het wel even balen dat je een stuk verder naar de sanitaire gebouwen op de camping moet lopen, maar dat was vroeger hetzelfde toen we met een tent kampeerden. De buitendouche werkt trouwens perfect!

Enige vervoersmiddel
Willy is onze enige auto en gaat dus ook wekelijks op avontuur naar de supermarkt voor de  boodschappen of naar Ikea voor een nieuwe kast. Aangezien ons busje maar een halve meter langer is dan onze vorige auto, past hij ook perfect in de gebruikelijke parkeervakken. Alleen met de hoogte moeten we wat opletten, maar we zoeken vooraf een Park&Ride of parkeergarage zonder hoogtebeperking uit.

vanomobil blog mieke declercq
Klaar voor meer avontuur!
We zouden onze Bürstner Copa intussen niet meer kunnen missen. Ieder hoekje van ons kleine campertje is vernuftig ingericht door de bouwers. De keukenkast is handig, de kastjes boven de gasfles en watertank blijken een ideale kleerkast en overal zit wel een handig USB-poortje. De matras in het pop-up dak mocht van ons wel iets dikker, maar die konden we op maat bestellen. We zijn helemaal klaar voor meer avonturen! Binnenkort hebben we een roadtrip van 6000 kilometer voor de boeg. We rijden via Oostenrijk, Kroatië en Bosnië richting Albanië, Kosovo en Noord-Macedonië om er die drie landen volop te ontdekken. We kijken er nu al superhard naar uit!

Wij, dat zijn Ronald (44), Mieke (40) en Fleur (11) uit Roeselare. Volg onze avonturen gerust op @miekedeclercqrsl.

Tekst en foto's - Mieke DeclercqSpreekt reizen met een camperbusje jouw ook aan? Klik hier voor meer info over de aankoop en klik hier voor meer info over de huur van een camperbusje!