Adembenemende lancering iSmove

  • Vanomobil Stories
  • Motorhome Update
Terug naar overzicht

Vorige week donderdag en vrijdag was St. Wolfgang the place to be. 1000 km te gaan, dus om 6u waren we al onderweg. In de late namiddag rijden we het prachtige Oostenrijkse landschap binnen. Een betoverend landschap met een twinkelend meer wordt omgeven door reusachtige bergen. Het feeërieke decor is een voorbode voor een adembenemende lancering van de NiBi modellen 2021 die al klaarstaan, verborgen onder een laken, op de grote drijvende platformen. Naast een show van Cirque de Soleil en een lichtspektakel, genoten we ook van een heerlijk diner. De chefkok had de menu samengesteld en getest in de iSmove en er kwamen dan ook steeds elementen uit de camper terug. Zo aten we bijvoorbeeld sushi van een plankje in hetzelfde hout als de keukenkastjes van de iSmove of een hamburger waarin het NiBi logo gebrand stond. Het event op zich was dus al spectaculair te noemen, en dan hadden we de nieuwigheden van de iSmove nog niet eens te zien gekregen!

vanomobil ismove lancering

De nieuwe iSmove draait volledig rond “breaking the rules”. Regels die voor waarheid worden aanschouwd in de volledige sector, worden opnieuw in vraag gesteld, waarvan de belangrijkste: “een camper met alle denkbare comfort, ruimte voor vier personen, comfortabele bedden, een royale hoeveelheid opbergruimte en een verbazingwekkend laadvermogen bestaat niet op rijbewijs B”. Wel… nu wel. Niesmann+Bischoff heeft ervoor gezorgd. De iSmove is een integraal camper die onder de 3,5 ton blijft en daardoor geschikt is om met een normaal B rijbewijs te besturen. Besparen op gewicht, maar niet op kwaliteit, geen gemakkelijke uitdaging. Maar dankzij een aantal ingenieuze systemen (waarop ze bovendien meteen een patent genomen hebben) hoef je helemaal niet in te boeten op ruimte of comfort.

Vanomobil ismove

Droom je al jaren van jullie tweetjes met de kleinkinderen into the wild in alle comfort en luxe, maar stootten jullie steeds op de beperkingen van een gewoon rijbewijs B? Deze droom kan vanaf nu waarheid worden. Onderweg kunnen er immers vier mensen veilig reizen, eens geïnstalleerd, maak je er gemakkelijk een gezellige en ruime zithoek van dankzij het ingenieuze draaisysteem van de zetels. Er is zeker voldoende bergruimte: rondom het bed zijn er kasten tegen het plafond gebouwd, er is een ruime garage en extra lades aan de buitenkant van de camper. Tot slot kan de iSmove uitgerust worden met: 200 l verswatertank, 50 l gastank, 120 l toilettank, 100 Ah lithium batterij en 125 W zonnepaneel. Daar kan je wel eventjes mee in de middle of nowhere vertoeven.

vanomobil ismove

Overdag kan je genieten van één open ruimte met een face-to-face leefruimte. Het indirect licht, antracietkleurig plafond en vilten muren zorgt voor een “feel good” atmosfeer. Daarnaast heeft het vilt ook nog een tweede voordeel: geweldige akoestiek. Met een 32” tv  en een Sonos sound system, geniet je van filmavonden die het cinemagevoel benaderen. ’s Avonds kan je de slaapkamers van elkaar afschermen dankzij de schuifdeur en het uitschuifbaar keukenrek. Aan privacy geen gebrek dus. Twinbedden of een tweepersoonsbed, je kan rekenen op een zalige nachtrust in de ruime bedden. Boven de cockpit, daar waar je het nooit had zien zitten, zit het hefbed. Perfect ingeblend in de ruimte, gemakkelijk uit te klappen en verrassend comfortabel.

vanomobil ismove

De badkamer beschikt over een heel handig schuifsysteem. Je hoeft niet te kiezen tussen een ruime douche of een ruim toilet, nee, je hebt beide altijd bij. Afhankelijk van jouw noden, tover je de ruimte om van douche naar toilet en terug. Bovendien ziet het er allemaal heel mooi uit met de donkere kranen.

vanomobil ismove

Van de keuken zijn wij het meest onder de indruk. Wat eruit ziet als een simpele kleine kitchenette, kan je uitbreiden tot een volwaardige gourmetkeuken, waar ook Jeroen Meus zijn ei kwijt kan. Er is een grote uitplooibare snijplank, een elektrisch uitschuifbaar keukenrek en een uitschuifbaar werkvlak zorgt voor meer plaats en onthult bovendien de kookvuren. De compressorkoelkast is ingewerkt in een overzichtelijke en handige lade en heeft een volume van 138 l, dat bovendien heel handig en gemakkelijke in te delen is. Alles wat je nodig hebt, zal de chefkok van het event bevestigen, want hij heeft zijn menu voor de avond uitgetest in de iSmove! 

vanomobil ismove  

Leeg weegt de iSmove slechts 2840 kg en de startprijs is gepind op slechts €76 000 + btw. Wie kan daaraan weerstaan? Bewonder deze beauty verder op onze website en vanaf half oktober in onze showroom of maak alvast een afspraak voor meer info.

vanomobil ismove