16de ploegvoorstelling Vanomobil MTB team

  • Vanomobil Stories
Terug naar overzicht

Belsele, 2 februari – Het Vanomobil Mountainbiketeam begint dit jaar aan haar 16de seizoen. De ploeg werd deze week op een coronaveilige manier officieel voorgesteld aan een select gezelschap van sponsors en genodigden. Het team staat onder leiding van Raf Polfliet en zijn echtgenote Lydia Poppe die ooit met een klein groepje renners van start gingen en jaar na jaar hun bikersfamilie zagen uitgroeien tot een team dat in 2022 maar liefst 40 renners telt.


 
“Voor ons gaan sport, plezier en ontspanning hand in hand. Natuurlijk verwachten we van elke renner dat zij op hij zijn uiterste best doet. Maar iedereen naar zijn eigen talenten. Winnen of een podium rijden is natuurlijk leuk. Daar doen de renners het voor. Maar wij kunnen evenzeer genieten als één van onze youngsters een eerste koersje uit kan rijden of wanneer ze na pech toch proberen terug te vechten en zo wat karakter en strijdlust tonen. Respect voor elkaar, respect voor de sponsors en respect voor de organisatoren staan bij ons hoog in het vaandel. We dragen de sportieve familiewaarden hoog in het vaandel en verwachten dat onze bikers dat ook doen,” aldus Lydia en Raf.
 
Dezelfde verwachtingen horen we bij hoofsponsors Ignace Coudron en Véronique Vanhoo van Vanomobil. “Wij genieten ervan om wekelijks die renners in onze kleuren hun hobby te zien beoefenen en er veel plezier uit te halen. Voor ons hoeven ze inderdaad ook niet te winnen. Al gaan we ze natuurlijk niet tegenhouden. We zijn ook in een aantal andere sporten betrokken maar ons hart ligt toch zeker bij deze ploeg. In zoverre zelfs dat sommige mensen zelfs niet eens meer weten dat we eigenlijk motorhomes verkopen en dus niet enkel een mountainbiketeam sponsoren”, vertellen Véronique en Ignace.
 
Alle renners beschikken over uitstekend materiaal maar de jongsten kunnen daarbij ook rekenen op ondersteuning van de gediplomeerde trainers Steffi Witvrouwen en Kamiel Van Dessel. Sportief is het vooral uitkijken naar eliterenner Sander Elen en master Jef Bertels.
 
Elen, die in 2019 nog de prestigieuze Ronde van Namen op de weg won, heeft zijn wegfiets intussen opgeborgen en zet nu alles op de mountainbike. “Vorig jaar kwam er niet alles uit zoals ik het had gehoopt. Daar wil ik in 2022 verandering in brengen. De kampioenschappen worden dit jaar het hoofddoel. Maar eigenlijk start ik in alle wedstrijden om het podium te halen.”
 
Master Jef Bertels zag vorig jaar een zekere Belgische titel aan zijn neus voorbijgaan toen hij, met ruime voorsprong aan de leiding reed, kettingproblemen kreeg. “Daar heb ik enkele nachten niet goed van geslapen. De ontgoocheling was enorm. Ik heb dit jaar dus wat recht te zetten”, klinkt het ambitieus.
 

Samenstelling team 2022

U9: Jeppe Bertels, Niene Bertels, Lander Elen, Amarlio De Kerf, Aicha De Kerf, Analucia De Kerf.
Miniemen: Liam Didden.
Nieuwelingen: Nicolas Foubert, Iken Seynaeve, Nova Planckaert, Xander Samyn.
Juniores: Joachim Brouckmans, Ruben Vervaeke, Vince Meeusen, Yentl Seynave.
Vrouwen Elite: Steffi Witvrouwen, Sara Beeckmans, Liene Meeusen, Justine Soetaert, Marijke De Smedt.
Funklasse: Laurens Vermuyten,
Funklasse vrouwen: Lucinde Ruebens, Brenda Franssen
Masters: Bart Didden, Claude Derveaux, Mark Vanacker, Mario Meert, Yoni Brouckmans, Kevin Messagie,
Jef Bertels.
Beloften: Nick Bruyninckx, Nico Polfliet, Aaron Bauwens, Brian De Graeve, Jason De Graeve.
Elites: Niels Heudens, Niels Derveaux, Sander Elen.
G renners: Dylan Derveaux, Diederik Ampe
 

Eigen wedstrijd 2022

​Het team organiseert dit jaar ook opnieuw zelf een mountainbikewedstrijd op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus in en rond het Bike-park in Hamme.